Доступність посилання

ТОП новини

В депутати кримського Парламенту хочуть і бандити, і міліціонери


В депутати кримського Парламенту хочуть і бандити, і міліціонери

Симферополь, 18 січня 2002 - В четвер начальник кримської міліції Микола Паламарчук заявив, що на виборах до рад усіх рівнів балотуватимуться близько 140 працівників органів внутрішніх справ. Водночас в міліції підтвердили, що там існує оперативна інформація про наміри цілої низки кримінальних і криміналізованих елементів спробувати отримати депутатську недоторканність, потрапивши до тієї чи іншої Ради.

Начальник Головного Управління МВС України в Криму генерал Микола Паламарчук каже, що підтримує ініціативу своїх 140 підлеглих, які збираються взяти участь у виборчій кампанії в якості кандидатів у депутати рад усі рівнів – від сільради до Верховної Ради України. За словами генерала, чим більше працівників органів внутрішніх справ прийде в парламент і в місцеві ради, тим більше та успішніше вони відстоюватимуть міліцейські інтереси.

Сам Микола Паламарчук не балотуватитметься, але за мандат депутата Верховної Ради Криму боротимуться кілька його заступників і старших офіцерів у регіонах автономії. Генерал каже, що "рівень свідомості в міліціонерів дуже високий, особливо в тих, хто пройшов шлях від рядового до полковника". Він сподівається, що кримському парламенті буде ціла міліцейська фракція.

Зараз у Верховній Раді АРК – три співробітники органів внутрішніх справ і щонайменше 8 депутатів з кримінальним минулим. Три роки тому тодішній начальник Головного Управління МВС України в Криму генерал Геннадій Москаль назвав пресі прізвища усіх “криміналізованих” депутатів. За його керування кримською міліцією кількох з них було заарештовано. Однак, зараз усі вони знову включилися у передвиборчі перегони. За даними міліцейських джерел, правоохоронці володіють оперативною інформацією про наміри цілої низки кримінальних лідерів спробувати отримати депутатську недоторканність, потрапивши до тієї чи іншої Ради. Генерал Паламарчук каже, що міліція зосередить на цій проблемі свою особливу увагу. Правда, яким чином правоохоронці не пропустять криміналітет до органів представницької влади – не відомо.

Водночас, Микола Паламарчук відзначив, що "кримська міліція не виконувала, і не буде виконувати жодних політичних завдань”. Правоохоронці, за словами генерала, не збираються під час виборчої кампанії "давати якісь компромати" на будь-які партії, чи окремих кандидатів, навіть якщо стосовно кого-небудь з них у міліції є оперативна інформація.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG