Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створено Молодіжний виборчий комітет


В Івано-Франківську створено Молодіжний виборчий комітет

Івано-Франківськ, 18 січня 2002 - На сьогоднішній день на Івано-Франківщині мешкає більше, ніж 237 тисяч молодих людей. Це 19% від загальної кількості населення. Вік юнаків та дівчат від 18 до 28 років. Більшість з них, за дослідженнями соціологів, не виявляє ініціативи та активної участі у перебігу виборів. Для прикладу, у перебігу минулих парламентських виборів, на Івано-Франківщині голосувало лише трохи більше 6% молодих виборців.

Молоді галичани за допомогою Молодіжного виборчого комітету тепер можуть довідатись про роль громадянина у виборчому процесі, про громадські права та обов’язки. У межах проекту будуть проводитись семінари, лекції, розповсюджуватиметься агітаційна література.

Для проведення усіх цих заходів будуть запрошуватися фахівці-політологи не тільки з Прикарпаття, але з інших регіонів.

Усвідомлюючи реальний стан речей, молодіжний комітет розраховує детально проінформувати щодо процедури виборів понад 10 тисяч молодих виборців.

До інформаційно-агітаційної роботи будуть також залучені місцеві газети та FM-радіостанції. Ведуться також переговори з більшістю громадських організацій Прикарпаття щодо їхньої участі у діяльності Молодіжного виборчого комітету.

З рештою, як зауважили ініціатори створення комітету, його мета напередодні виборів єдина: максимальне залучення до участі у виборах громадян, доведення до кожної людини думки про те, що її голос може щось реально змінити на краще у державі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG