Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

СЛУЖБИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ЛЬВІВЩИНИ МАЮТЬ НАМІР РЕТЕЛЬНІШЕ ПЕРЕВІРЯТИ ЗАЯВИ ОСІБ, ЯКІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ДЕРЖАВНІ ДОТАЦІЇ

Таке рішення було ухвалено в зв’язку з запровадженням в області з першого березня нової системи нарахування допомоги платникам за комунальні послуги. 125 тисяч львівських сімей на сьогодні отримують допомогу від держави при оплаті комунальних послуг, хоча близько 50% від загальної кількості таких сімей не повинні її отримувати, - повідомила керівник обласного управління праці та соцзахисту Галина Хомиця. Сім’ї, подаючи необхідні довідки, приховують свої доходи, зокрема: про наявність частки землі, автомобіля або акцій. Відтепер, за словами Галини Хомиці всі дані ретельно перевірятимуть, оскільки з березня на кожного платника комунальних послуг буде відкрито особовий рахунок, куди з держбюджету перераховуватимуть гроші. Тож допомогу надаватимуть відтепер готівкою, а не на папері. У разі виявлення неправдивих даних працівниками відділу субсидій - справи передаватимуть до слідчих органів.

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ ПОПЕРЕДИВ КОМЕРЦІЙНІ БАНКИ ПРО ТЕ, ЩО НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ДО НИХ МОЖУТЬ ЗВЕРНУТИСЯ ФІЗИЧНІ ОСОБИ З ПРОПОЗИЦІЄЮ ПРОДАТИ НІМЕЦЬКІ МАРКИ І КУВЕЙТСЬКІ ДИНАРИ СУМНІВНОГО ПОХОДЖЕННЯ З ПОДАЛЬШОЮ ПОКУПКОЮ ДОЛАРІВ

Як повідомляє НБУ в телеграмі банкам , посилаючись на інформацію Служби безпеки України, фізичні особи можуть також звернутися за одержанням грошей по єврочекам, виписаним каліфорнійським банком Securiti Pacific National Bank, на суму до $50 млн. За даними СБУ , такі пропозиції можуть надходити від громадянина Німеччини Євгена Кухаровськи 1963 року народження.

УКРАЇНА ПРОВЕДЕ ПЕРЕДПРИВАТИЗАЦІЙНУ ПІДГОТОВКУ МИКОЛАЇВСЬКИХ "ЧОРНОМОРСЬКОГО СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ" І "СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ ІМ. 61 КОМУНАРА"

Про це повідомив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

Очікується, що прем'єр дасть доручення збільшити запропонований до продажу пакет акцій Державної акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод" до 70-75% і вирішити питання про винесення держпідприємства "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" із переліку заборонених до приватизації, передає «Інтерфакс-Україна».

А.Кінах відзначив позитивний приклад миколаївського суднобудівного заводу "Океан", що у минулому році у понад шість разів збільшив обсяги виробництва після продажу в середині 2000 року контрольного пакету акцій голландській "Дамен Шиппинг Груп".

ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ "АВТОКРАЗ" (КРЕМЕНЧУК ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛ.), ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ ВИРОБНИК ВАНТАЖНИХ АВТОМОБІЛІВ, У 2001 РОЦІ РЕАЛІЗУВАЛА 1813 АВТОМОБІЛІВ, ЩО НА 28% БІЛЬШЕ, НІЖ У 2000 РОЦІ

У грудні холдинг реалізував 126 автомобілів (планувалося біля 300), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами представника компанії, збільшенню обсягів виробництва і реалізації продукції цього року сприяло в першу чергу притягнення позикових ресурсів, зміна структури управління, а також упровадження нових механізмів оплати праці за кінцевим результатом роботи холдингу.

Плани ж грудня не вдалося реалізувати, зокрема, через те, що холдинг розраховував на традиційний сезонний ріст попиту під кінець року, проте цього не відбулося.

Крім того, як раніше відзначалося, у минулому році компанія дещо скоротила реалізацію автомобілів у Росію в зв'язку зі скороченням попиту на "КрАЗи" у цій країні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG