Доступність посилання

ТОП новини

Міська Рада Одеси відсторонена від процесу формування виборчих структур


Міська Рада Одеси відсторонена від процесу формування виборчих структур

Одеса, 21 січня 2002 - “Ми маємо всі підстави вважати, що те дійство, яке відбувається в Одесі, знов було навмисним” – наголосила, коментуючи останні події у передвиборчому житті Одеси депутат міськради Наталка Чайчук.

За її словами, “Одеські виборчі опинилися у подвійному програші. По перше, міський голова з порушенням термінів оголосив роботу комісії, що приймала всі пропозиції і подання кандидатів.

По-друге, коли 14 січня виявилось, що він втратив право приймати такі подання, без голосування на сесії Він особисто передав право формувати комісію Одеській обласній Раді.

Міська Рада була відсторонена від процесу формування виборчих структур, що тільки підтвердила сесія облради. Склад комісії, яка врешті решт була сформована, викликає лише здивування!”.

Ігор Столяров: “Чому?”

Наталка Чайчук: До складу комісії не ввійшла жодна з пропозицій, поданих такими відомими учасниками процесу , як Народний Рух України, Український Народний Рух, Партія Реформи і Порядок та інші. Пропозиції подані цими партіями містять відомих фахівців права, академіків, професорів, просто відомих в місті людей.

Єдиний юрист, який увійшов у сформовану нинішню міську виборчу комісію, - звичайний приватний нотаріус. І Він – єдиний фахівець з права.

У складі комісії ми бачимо домогосподарку, безпартійну. Ми бачимо, що має місце порушення вікового цензу, оскільки представники партії пенсіонерів, НДП – то літні люди.

І що не менше дивує, - з усіх громадських організацій , існуючих в Одесі, висунуто єдину громадську організацію – Фонд імені Сема Кислина. Тобто, іноземний благодійний фонд отримав право видавати кандидатури у виборчу комісію.

Я, до речі, хочу особисто перевірити власне враження. Я думаю, що це порушення Закону. Чому іноземні фонди мають подавати свої пропозиції до нашого виборчого процесу?

Невже ми зовсім не здатні цього запитати? Таким чином я вважаю, що міський голова зробив дійство, яке прорахував своєчасно. Він спрямував усі свої дії на те, щоби Одеса, одесити, ті, хто формує міську Раду, представники одеситів, були відсторонені від формування органу, який потім буде впливати на перебіг виборчої компанії.

Перш за все, я думаю, ми оприлюднимо в засобах масової інформації списки тих людей, прізвища яких ми подавали до виборчої комісії, щоб одесити мали можливість порівняти, кого не бажав бачити у виборчій комісії міський голова \а це дуже поважні та відомі у місті люди\.

По-друге, буде працювати юридична служба. Все таки, я думаю, буде знайдено рішення, що робити в цьому випадку. Тому що, я не знаю, як можна змиритися з такою комісією? Вільне місто Одесу дійсно роблять якимось заштатним містом, у якому мають керувати домогосподарки. З цим погодитись не можна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG