Доступність посилання

ТОП новини

Що діється на Закарпатському передвиборчому полігоні, зокрема, на міських ділянках?


Що діється на Закарпатському передвиборчому полігоні, зокрема, на міських ділянках?

Ужгород, 21 січня 2002 - Щодо виборів у місцеві ради, то закон залишився тим самим. Однак передбачено, що пріоритет проходження до комісій мають ті партії, які прийшли до парламенту на минулих виборах. Деякі нинішні чиновники це ігнорують. Так зокрема сталося на Рахівщині, де представники кількох партій мають намір за таке порушення звернутися до суду проти голови райради Миколи Беркели.

Тільки однин з п’яти українців вірить у березневу перемогу демократії. Біля 60% громадян України вважають, що парламентські вибори 2002 року не будуть відповідати світовим стандартам , тобто ,вони не пройдуть демократично, прозоро, без тиску з боку влади. Такі результати соціологічного опитування були обнародувані Українським центром економічних і політичних досліджень імені Разумкова.

Найбільшою несподіванкою можна вважати зменшення кількості округів з 6 до 5 в Херсонській області і збільшення з 5 до 6 у Закарпатській. Офіційною причиною стало те, що за минулі 4 роки кількість потенційних виборців у Закарпатській області збільшилося на 50 тисяч і на сьогодні перевищує кількість виборців у Херсонській області. Така кількісна зміна, на думку фахівців Комітету виборців України, найбільше вигідна партії влади, оскільки більшість електорату Херсонського регіону традиційно віддавали свої голоси лівим партіям.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG