Доступність посилання

ТОП новини

День Соборності в Одесі та Миколаєві


День Соборності в Одесі та Миколаєві

Одеса, 22 січня 2002 - Влада в Одесі та Миколаєві активізувалася. Вона нечувано щиро поставилася до вшанування Дня Соборності України та ініціювала проведення урочистих зборів та інших святкових заходів.

Правдою є і те, що серед громадян, які мали слово на згаданих урочистостях, практично,немає тих, хто самовіддано боровся за проголошення незалежної держави. До мешканців Одеси та Миколаєва зверталися переважно представники влади.

В Одесі урочисті збори з нагоди Дня Соборності України проведено у приміщенні Українського музично-драматичного театру імені Василя Василька, а у Миколаєві – в обласному будинку культури суднобудівників.

На думку народного депутата України від міста Одеси Юрія Кармазина, День Соборності є гарним святом. Проте, за його словами, мало хто в державі усвідомлює, що це за свято, і на державному рівні його ніколи ще справді не святкували.

Загальнонародним святом назвав День Соборності України ще один народний обранець Едуард Гурвіц. За його словами, це свято відзначають не лише у Києві, але у кожному містечку країни.

Едуард Гурвіц продовжує:

“Я думаю, що наміри засновників свята Соборності все-таки стануть реальністю, і український народ буде єдиним у бажанні побудувати власну незалежну державу. Інша справа, що на шляху реалізації важливих для країни ідей завжди є перешкоди. Їх мають, нарешті, подолати”.

Народно - патріотичні організації та партії на Миколаївщині вважають, що активізація влади на День Соборності пов’язана з найближчими виборами. Прикро, але ця ж влада забула тих, хто у 1990 році вперше ініціював всенародний “ланцюг злуки“ українських земель.

Тим часом, головний редактор миколаївської газети “Український Південь” Юрій Діденко висловив думку, що прагнення влади щодо вшанування важливих для народу свят були б гарними, якби не мали меркантильного спрямування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG