Доступність посилання

ТОП новини

Боротьба за кримський бюджет


Боротьба за кримський бюджет

Симферополь, 23 січня 2002 - У вівторок ввечері кримський уряд затвердив проект республіканського бюджету АРК на нинішній рік. Цього разу він буде дефіцитним. Однак, місцеві засоби масової інформації більшу увагу звертають на публічне протистояння між прем’єром Валерієм Горбатовим і спікером Леонідом Грачем, яке супроводжує перебіг бюджетного процесу в автономії.

Голова Верховної Ради Криму Леонід Грач переконаний, що затягування з боку уряду автономії розробки і подачі на затвердження кримським парламентом республіканського бюджету на 2002 рік - є цілеспрямованою акцією. На думку кримського спікера, таким чином урядовці сподіваються отримати додаткові фінансові можливості на період передвиборчої кампанії, оскільки без затвердженого бюджету всі фінанси в автономії перебуватимуть у ручному керуванні урядом. Може таке статися, - каже Леонід Грач, - що “справжню картину стану справ у бюджетному процесі”, те, які статті бюджету витрачаються і в яких обсягах – “ми, судячи з усього, дізнаємося, коли у квітні будемо поставлені перед фактом значної перевитрати кримського бюджету, кінець цитати.

Тим часом прем’єр Горбатов категорично відкидає усі звинувачення у спеціальному затягуванні підготовки бюджету і каже, що його опоненти у Верховній Раді Криму політизують бюджетний процес. За словами Валерія Горбатова, відповідні урядові служби включилися у роботу, як тільки набрав чинності закон про Держбюджет України на нинішній рік, у якому закладені усі нормативи для регіонів. Доказом слів прем’єра, як наголошує урядова прес-служба, є розгляд і схвалення у вівторок на засіданні Ради міністрів АРК проекту кримського бюджету.

Далі цей документ має надійти у профільні парламентські комісії, потім – до президії Верховної Ради Криму, потім повернутися на доопрацювання і нове затвердження урядом і лише після цього – він потрапить на сесію. Місцеві журналісти розраховують, що реально проект бюджету може розглядатися депутатами у березні-квітні, причому, найвірогідніше – саме у квітні. І цілком можливо, що представлятиме його зовсім інший прем’єр, а затверджуватиме – зовсім інший склад кримського парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG