Доступність посилання

ТОП новини

У Запорізькому регіоні імена своїх кандидатів вже оголосили блок Віктора Ющенка “Наша Україна” та блок “За єдину Україну”


У Запорізькому регіоні імена своїх кандидатів вже оголосили блок Віктора Ющенка “Наша Україна” та блок “За єдину Україну”

Запоріжжя, 23 січня 2002 - Після загальних передвиборчих з’їздів українських партій та блоків їхні учасники повернулися до рідних регіонів, щоб остаточно навести лад у позиціях своїх виборців. Крім того, обласні штаби оприлюднили списки своїх представників, запропонованих до участі у передвиборному марафоні.

Судячи зі списків, оприлюднених обласними штабами, запорізькі представники обох, добре знаних в Україні блоків, належать переважно до тієї частини соціуму, яка буде лобіювати інтереси, насамперед, бізнесових кіл. У цьому Запоріжжя – не виняток. Адже, навіть так званий “владний” блок “За ЄдУ” в одномандатних округах представлятимуть 7 промисловців і підприємців і лише 1 гуманітарій – ректор Національного технічного університету Сергій Бєліков.

Імовірно, за те, що пан ректор ще напочатку формування блоку чи не найпершим підтримав ідею такого політоб’єднання. Зважаючи ж на те, що техуніверситет є головним постачальником молодих кадрів на підприємства промислового комплексу регіону, стає зрозумілим і принцип його підтримки обласним керівництвом (на кшталт криловських зозулі та півня).

Принцип формування одномандатних списків від Запорізької області штабом блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” дещо відрізняється від центристів, втім, і в цьому політформуванні керівників промислових та підприємницьких структур також достатньо. До речі, голова обласного штабу “Нашої України” не приховує зацікавленості своєї партії у наявності в її структурі як обізнаних політиків, так і досвідчених фахівців промкомплексу, котрі б змогли лобіювати інтереси своїх галузей, а відтак - і населення регіону. Адже декларація щодо повернення довіри народу до влади сьогодні є одним з перших козирів, на яких роблять ставки передвиборчі об”єднання. Наразі кандидати від обласної організації блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” обіцяють, що після виборів їхня діяльність заради добробуту не припиниться. Під час прес-конференції, яку учасники міжпартійного з”їзду дали для місцевих журналістів, кожен з імовірних правонаступників місць в українському парламентї розповів, як він, власне, бачить свої функції щодо розбудови держави та повернення довіри до влади. Між іншим, пертворити Запорізьку область на потужний, незалежний, соціально захищений регіон численні партії та блоки обіцяли ще перед минулими виборами.

Втім, як і раніше, Запоріжжя, здебільшого, залишається сировинним додатком економіки країни. Не зрозуміло лише, чому налагоджувати в регіоні гідне життя керівники усіляких рівнів обіцяють напередодні, по-перше, кожних виборів, по-друге, – під час різноманітних акцій протестів загальнодержавного масштабу. То ж іноді у запоріжців виникає шалена думка: або вибори мають бути частіше, або негараздів побільше, щоб у регіональної влади, принаймні, був привід – ворушитися у справах захисту свого населення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG