Доступність посилання

ТОП новини

Новий передвиборчий скандал в Одесі


Новий передвиборчий скандал в Одесі

Одеса, 5 лютого 2002 - А виник він внаслідок досить банальної причини – нестачі у Жовтневому районному суді Одеси паперу, точніше, журналу для реєстрації у приміщенні канцелярії...

Як відомо, саме у Жовтневому районному суді міста розглядався позов представників політичних партій і громадських організацій міста на неправомірні дії міського голови Руслана Боделана пов”язані з формуванням Одеської міської виборчої комісії. Позов, як і слід було чекати, не задовольнили.

Але, цим проблеми не закінчилися...

За словами Президента Одеської правозахисної академії Валерія Кочетова, “у відповідності з громадянським Кодексом, після оголошення рішення, суд має три дні для того щоби підготувати протокол. Рішення було оголошено 24 січня. Ми ж не маємо можливості ознайомитися з протоколом і нині.

Коли я та мої колеги прийшли до суду з метою ознайомлення з протоколом рішення і одержати справу – ми з”ясували що головний документ, який підтверджує факт нашого приходу до канцелярії, - журнал реєстрації документів які видаються для ознайомлення - , відсутній...Всі роки був, а у 2002 –му зник як факт...Ну немає у них, сказали нам, такого журналу...

Таким чином наша присутність і діяльність у канцелярії суду не може бути задокументована юридично”.

Представники політичних партій звернулися до працівників Жовтневого райсуду з проханням вирішити наявну проблему. Протягом двох годин канцелярія активно шукала журнал – тим більше що тривалий час вони прохали його видати, але “зверху” категорично відмовляються задовольнити вимогу мотивуючи тим, що в Україні ледве чи “папір не закінчився і немає можливості такі журнали виготовити”. Щоправда, така проблема існує чомусь лише у Жовтневому райсуді де розташовано Одеську міську територіальну виборчу комісію”.

Прохання представників позивачів про необхідність складення протоколу про відсутність журналу реєстрації видачі документів тривалий час ігнорували. А голова райсуду під час складання протоколу присутнім бути відмовився.

“У мене виникає реальна підозра, що органи судової влади перебувають у змові з Одеським міським головою Русланом Боделаном протиправні дії якого ми маємо намір оскаржити” – заявив Президент Одеської правозахисної академії .

Адвокатам Валерію Кочетову, В’ячеславу Асєєву, Леопольду Мендельсону довелося витратити чимало часу для зустрічі з Головою Жовтневого райсуду міста. Секретарка намагалася їх не впустити до кабінету і заявила, що день прийому судді є понеділок, а тому надії побачити його раніше є нереальними. Дискурсія тривала хвилин десять.

Коли суддя все таки вийшов він вимагав від адвокатів вийти у коридор.

“Журналу для реєстрації не було і не буде. Нас юстиція журналом не забезпечила. Ніякого акту у вашій присутності ми складати не будемо. Ніякого представника для складання суду я запрошувати не буду. І взагалі, вимкніть диктофон свій....” - заявив Голова Жовтневого районного суду Одеси Олександр Головченко.

На думку адвоката і депутата міськради Леопольда Мендельсона, “у Жовтневому райсуді мало місце грубе порушення процесуальних норм ведення громадянських справ. Відсутній журнал видачі справи. Внаслідок цього виникає небезпека яка пов’язана з подальшою неможливістю довести, що з тією чи іншою справою ми знайомилися, що у ньому була така ось кількість сторінок, що були внесені якісь зміни.

Вже на сьогоднішній день у справі є кілька порушень, які засвідчити таким чином неможливо.

До того ж, протокол рішення суду нині не підписано, дата коли він був складений відсутня. Таким чином триває беззаконня яке відбувалося під час розгляду справи у залі суду”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG