Доступність посилання

ТОП новини

Продовження скандалу з двійниками в Криму


Продовження скандалу з двійниками в Криму

Симферополь, 7 лютого 2002 – В Криму – продовження скандалу з політичними двійниками. Як ми вже повідомляли, в Симферополі стався інцидент під час реєстрації кандидатом у депутати місцевого парламенту повного тезки спікера Верховної Ради Криму, комуніста Леоніда Грача. Тоді комуністи викрали паспорта Леоніда Грача-другого, а в четвер прес-служба кримського парламенту повідомила, що Леонід Грач-перший звернувся до прокуратури з проханням порушити карну справу за фактом перешкоджання здійсненню його конституційних виборчих прав.

Спікер кримського парламенту Леонід Грач під порушенням його виборчих прав має на увазі реєстрацію в окрузі, де він балотується до Верховної Ради Криму, ще одного, другого Леоніда Грача – лідера кримської організації Компартії трудящих, який змінив своє прізвище і став Грачем лише минулого місяця. Спікер парламенту автономії звертає увагу прокурора Криму на той факт, що новий паспорт Леонідові Грачеві-другому органи внутрішніх справ видали лише 29 січня нинішнього року, а як свідчить протокол партконференції кримської організації Компартії трудящих України, його висунення кандидатом у депутати під новим прізвищем сталося 12 січня, тобто більш як за два тижні до цього.

За словами спікера, такі дії його політичних опонентів здійснені навмисно – з метою заплутати виборців і перешкодити здійсненню ним конституційних виборчих прав – права бути обраним депутатом Верховної Ради АРК. Леонід Грач-перший попросив прокурора порушити карну справу і вжити заходів для усунення порушень законодавства під час видачі паспорта громадянинові Папеті Олександрові Івановичу, який, нагадаю, став Леонідом Грачем-другим.

Як повідомляє парламентська прес-служба, політичні двійники зареєстровані ще в кількох кримських виборчих округах, зокрема, в Ялті, де балотується лідер депутатської фракції “Комуністи і народовладдя” В’ячеслав Захаров, і в Євпаторії, де кандидатом висунуто 1-го заступника голови Верховної Ради Криму, комуніста Юрія Корнилова.

Але журналісти звертають увагу на ще один цікавий момент. Досі прокуратура Криму відмовлялася реагувати на будь-які скарги громадян та організацій із приводу порушень виборчого законодавства, відсилаючи всіх до суду. Тож те, якою буде реакція кримської прокуратури цього разу, і дозволить говорити про її політичну позицію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG