Доступність посилання

ТОП новини

Шалений адміністративний тиск на Асоціацію фермерів Київщини


Шалений адміністративний тиск на Асоціацію фермерів Київщини

Київ, 18 лютого 2002 - Упродовж останніх місяців Асоціацію фермерів Київщини, яку очолює Анатолій Старунський, лихоманить. Влада чинить на неї шалений тиск. Ось події останніх місяців: робиться спроба утворити асоціацію-двійника, в обласній газеті “Київська правда” з’являється оголошення про те, що ніби-то загублені печатку і Статут Асоціації фермерів слід вважати недійсними.

Тоді, прихопивши з собою печатку і всі необхідні документи, голова асоціації прибув до обласного управління юстиції з Заявою, в якій запевнив, що газетне оголошення фальшиве, і повідомив: ”У разі будь-якого прохання невідомими особами видати їм дублікат свідоцтва про реєстрацію чи інші документи, прошу, щоб запобігти скоєнню нового злочину, звернутися до правоохоронних органів з метою встановлення особи цих людей”. Старунський повідомив, що за цим фактом буде порушена кримінальна справа. Невдовзі позовну заяву було направлено до Шевченківського місцевого суду міста Києва.

Чим же не подобається владі Асоціація фермерів? Перш за все, тим, що симпатизує політичному блоку Віктора Ющенка.

По-друге, що намагається проконтролювати, як використовуються в області кошти держбюджету, виділені на цільові фермерські програми та спрямовані на розвиток тваринництва чи певних галузей землеробства.

Асоціації фермерів, у свою чергу, не до вподоби те, що обласна адміністрація йде найлегшим шляхом, підтримуючи в кожному районі по 2-3 фермери, наближених до влади. Їм відводиться роль своєрідної парадної вітрини при афішуванні ринкових перетворень у сільськогосподарському секторі. Вони ж, при потребі, стають на чолі різних структур-двійників, аби усунути від влади законно обраних керівників фермерських об’єднань.

Але найбільшу загрозу у фермерстві місцеве начальство вбачає в тому, що селяни повірили у нову форму організації роботи на селі. Якщо до кінця 90-х років жителів села вдавалося переконати, що фермери процвітають за рахунок колгоспів та радгоспів, то сьогодні селяни бачать, що фермери, в переважній більшості, щедріше розплачуються за здані їм в оренду земельні паї.

З якихось причин Шевченківський суд столиці поки що затягує розгляд справи про спробу клонування фермерської асоціації Київщини, фальсифікацію документів, подачу неправдивого оголошення до обласної газети та інших дій владних структур, які у фермерському середовищі викликають глибокий осуд і обурення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG