Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття: запровадження електронної автоматизованої системи обліку електроенергії “SMART


Прикарпаття: запровадження електронної автоматизованої системи обліку електроенергії “SMART

Івано-Франківськ, 20 лютого 2002 – Івано-Франківщина стала другою областю в державі, де два місяці тому відкрите акціонерне товариство “Прикарпаттяобленерго” почало запроваджувати електронну автоматизовану систему обліку електроенергії “SMART”.

Планується, що упродовж кількох років усі споживачі регіону, що їх обслуговує енергопостачальна компанія, матимуть нові електронні лічильники безперервного дистанційного споживання струму. Поки що ж такі лічильники встановлено п’ятистам абонентам обласного центру.

Заміну електролічильників “Прикарпаттяобленерго” проводить споживачам безкоштовно.

Енергетики заявили, що один новий лічильник обходиться їм, приблизно, в 90 умовних одиниць. На ремонт електрощитових у під’їздах, монтажні роботи, встановлення замків також доводиться витрачати чималі кошти.

Отож, переобладнання системою “SMART” дев’ятиповерхового будинку обходиться в 3 тисячі гривень. Щоправда, приватизована енергокомпанія нічого не робить без подальшої вигоди. Вже зараз енергетики переконані, що нова автоматизована система компенсує всі фінансові затрати.

Адже система передбачає забезпечення збору, накопичення, обробки та аналізу інформації про споживання електроенергії, контролюватиме технічний стан розподільчих мереж та приладів обліку, виявлятиме їх пошкодження та крадіжки електроенергії. “Прикарпаттяобленерго”, відтепер, отримає змогу працювати індивідуально з кожним помешканням, адже вся інформація в системі “SMART” контролюється комп’ютером.

Боржників одним натиском комп’ютерної клавіші позбавлятимуть електроенергії.

Вимкнення цілих будинків, коли разом із боржниками страждають сумлінні платники, - такого відтепер не повинно бути. На електронний облік споживання електроенергії, спершу, планується перевести обласний центр. Відтак, аналогічна робота проводитиметься по всьому Прикарпаттю. Щоправда, лічильники не мінятимуть на промислових підприємствах. А скептики вже зараз висловлюють сумніви в надійності комп’ютерного контролю за витратами електроенергії та розрахунками за неї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG