Доступність посилання

ТОП новини

Сценарій виборчої кампанії-2002: погляд американців


Сценарій виборчої кампанії-2002: погляд американців

Київ, 20 лютого 2002 - Упродовж минулого тижня в Україні перебувала делегація Національного демократичного інституту США, яку очолювала колишній держсекретар США, нині голова НДІ Мадлен Олбрайт. Американські оглядачі відвідали Київ, Львів, Луганськ, Дніпропетровськ і Запоріжжя. Враження від проведення виборчої кампанії в американських гостей досить песимістичні, про що на підсумковій прес-конференції повідомила Мадлен Олбрайт:

Вона зазначила:

“Досі незрозуміло, чи стануть вибори 31-го березня поступом до демократичних перетворень в Україні. Ми спостерігаємо прогрес у створенні законодавчої виборчої бази, але нас непокоять методи застосування законодавства на практиці. Чинне виборче законодавство України часто порушується: у регіонах ми отримали достовірні дані про незбалансований доступ до інформаційного простору для учасників виборчих перегонів, про зловживання службовим становищем і коштами з боку окремих політиків та партій, про залякування журналістів та активістів опозиційних політичних сил. У зв’язку з цим, наша делегація підготувала рекомендації, копію яких передано представникам української влади.

Ми вважаємо, що окрім закону, потрібна політична воля для створення прозорого виборчого середовища, усі учасники кампанії мають отримати доступ до ЗМІ, а відповідні установи повинні вчасно розслідувати усі достовірні данні про порушення під час виборчого процесу і бути готовими вжити дисциплінарних заходів.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG