Доступність посилання

ТОП новини

Буш у Південній Кореї


Буш у Південній Кореї

Прага, 20 лютого 2002 - Джордж Буш каже, що Сполучені Штати не збираються нападати на Північну Корею, але й далі наполягає на тому, що ця країна становить небезпеку для світу.

Президент Сполучених Штатів каже, що не змінить свого негативного ставлення до північно-корейського режиму доти, доки Кім Чен Ір не подбає про власний народ. "Корейські діти не повинні голодувати у той час як влада годує величезну армію. Жодна держава не повинна бути тюрмою для власного народу," - заявив Буш сьогодні на залізничній станції Дорасан, що неподалік від демілітаризованої зони, яка майже півстоліття розділяє корейський півострів.

Попри те, що Пхеньян, за оцінкою американців, загрожує світові зброєю масового знищення, Сполучені Штати готові до переговорів з північчю, і про це також говорив Буш у Південній Кореї. При цьому Буш заявив, що повністю підтримує політику Сеула, спрямовану на примирення з Північною Кореєю і висловив розчарування тим, що Пхеньян ігнорує такі заклики. Таким чином американський лідер роз‘яснив своє ставлення до корейського конфлікту, після того як його недавні слова про те, що комуністична Корея належить до "вісі зла" у світі викликали дуже гостру реакцію в багатьох азійських державах, включно з антиамериканськими протестами студентів у Південній Кореї.

Після візиту до Сеула завтра Джордж Буш вирушить у Пекін. Головна мета його першого державного візиту до Китаю – зупинити поширення китайських військових технологій до авторитарних режимів та пожвавити двосторонню торгівлю. Обов‘язково постане і делікатне питання захисту прав людини. За деякими повідомленнями з Китаю, з огляду на візит президента США китайська влада можливо випустить на волю низку відомих дисидентів. Є ще одна важлива ознака суттєвого потепління відносин між Вашингтоном та Пекіном після 11-го вересня: Китай дав згоду на пряму трансляцію виступів Буша – суттєва поступка від влади, яка зберігає суворий контроль над пресою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG