Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія в Одесі триває не в рівних умовах


Виборча кампанія в Одесі триває не в рівних умовах

Одеса, 22 лютого 2002 - Про це заявляли 22 лютого виборці Одеси на зустрічі з кандидатом у народні депутати України від виборчого блоку “Наша Україна” Володимиром Курінним та довіреною особою кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца - Едуардом Щегловим. Зустріч проведено у приміщенні кінотеатру імені Старостина.

Як написали у зверненні до Володимира Курінного група виборців Одеси: “Прийміть наш поклик душі.

У системі народної освіти відбуваються раніше небачені речі. У школи регулярно спрямовують різноманітні комісії. Розбазарюються шкільні гроші зібрані з батьків на потреби школи. З бідних освітян викачують останні копійки на подарунки до свят для директорів шкіл, завідуючих районними управліннями освіти. Так приміром, з нагоди 23 лютого і 8 березня у школах Ленінського району Одеси збирають 40 гривень від учня одного класу. Якщо врахувати, що у окремих школах є біля 30 класів, а шкіл понад десять – виходить грошова сума на яку можна придбати ледве не однокімнатну квартиру.

Будь який спротив викликає справжні сталінські репресії на адресу освітян та батьків.

Вчителів перетворили у справжніх рабів. Профспілки так само є на боці адміністрації, а не колективу.

Просимо навести лад у освітніх закладах Одеси, адже там навчаються наші діти, наше майбутнє”.

Володимир Курінний вважає, що корупція у закладах освіти набула фантастичних розмірів. До того ж проблемою для освітян залишається зарплата і її розмір.

Тим часом, довірена особа кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца – Едуард Щеглов повідомив, що нині блок “Наша Україна” має результати соціологічних опитувань проведених у кількох районах Одеси.

“І немає такого району де б Руслан Боделан здобував найбільшу кількість прихильників. У два – три рази його випереджує Едуард Гурвіц.

Цей відсоток стане ще більшим коли виборці Одеси дізнаються про намір Едуарда Гурвіца боротися за посаду Одеського міського голови. Власне, мета інформаційної блокади навколо нього є у тому щоби про це не знали більшість виборців. Іншої мети тут немає і бути не може.

Вірно написав один з читачів незалежної газети “Юг” в Одесі у листі до редакції: “У цьому місті кожен мешканець радів з того що має власну думку на різні події”. Нині в Одесі ми зустрілись з ситуацією коли думка на всіх одна. На телевізійному екрані міста ми бачимо виключно Руслана Боделана і його палких прихильників. У телеефірі бачимо виключно однобоке подання інформації”.

Але, прагнення обдурити мешканців Одеси будуть безрезультатними. Двічі повторити те що відбулося у 1998 році команда Руслана Боделана зробити не зможе”.

Згадану зустріч з виборцями намагалися зірвати прихильники ще одного кандидата у народні депутати України, керівника Одеського морського торговельного порту Миколи Павлюка. З цього приводу помічник кандидата у народні депутати Володимира Курінного – В’ячеслав Асєєв спрямував скаргу до окружної виборчої комісії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG