Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні парламентських виборів в Україні у сусідній Росії досить серйозно цікавляться досвідом українського парламентаризму і політичною структуризацією українського суспільства


Напередодні парламентських виборів в Україні у сусідній Росії досить серйозно цікавляться досвідом українського парламентаризму і політичною структуризацією українського суспільства

Москва, 22 лютого 2002 – Упродовж останніх двох днів російські політики активно цікавилися тим, як діє український парламент і як розвивається в Україні міжпартійна структура. Вчора можна було побачити депутатів української Верховної Ради – представників відомого об’єднання ЗУБР («За Україну, Білорусь і Росію») у стінах Державної Думи Російської федерації. Сьогодні представники політичних партій України і Росії зібралися на круглий стіл на тему: Майбутнє російсько-українських взаємин у міжпартійному діалозі.

Відразу скажу, що не можна було побачити на обох цих подіях людей, які реально ухвалюють рішення у відносинах двох сторін. Можна сказати, що сьогодні російсько-українські взаємини обговорюють всі, хто може так чи інакше зробити собі кар’єру на такому обговоренні. Адже є очевидним, що для російських політиків обговорення російсько-українських відносин – це привід ще раз нагадати про так звану тему слов’янського союзу, який і між Росією та Білоруссю виглядає досить чудернацьким. А для українських політиків – ну, тут вже не варто і коментувати. Є очевидним, що, як влучно сказав один з російських спостерігачів, кожен український політичний діяч сьогодні намагається здійснити своєрідний хадж до Москви, однак після виборів більшість тих, хто перебуває тут на запрошення російських колег, забуває про російсько-українські взаємини як такі, і займається вирішенням власних справ в українському парламенті.

Якихось серйозних думок з приводу російсько-українських взаємин, якихось нових концепцій, які б могли показати реалістичність поглядів учасників слухань і круглого столу, все ж таки почути не вдалося. Єдине, що реально змінює сьогодні ситуацію в російсько-українських взаєминах, то це більш-менш спокійний діалог. Отож, можна напередодні парламентських виборів в Україні очікувати ще багато дискусій на тему російсько-українських взаємин. Навряд чи вони тільки можуть вплинути на самі ті взаємини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG