Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулася не буденна передвиборча подія: підписано декларацію про чесні вибори між кандидатами в депутати до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу


В Івано-Франківську відбулася не буденна передвиборча подія: підписано декларацію про чесні вибори між кандидатами в депутати до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу

Івано-Франківськ, 25 лютого 2002 - Таке зобов’язання на Прикарпатті претенденти на місце в парламенті підписують вперше.

Підписання декларації про чесні вибори було ініційоване Павлом Гвоздиком – головою Івано-Франківського міського суду, нинішнім кандидатом у депутати до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу номер 85. Поки що декларацію підписав також кандидат на місце в парламенті голова правління відкритого акціонерного товариства “Івано-Франківськцемент” Микола Круць.

Ще 10 кандидатів у депутати до Верховної Ради, що балотуються в Івано-Франківську, не підписали поки що цієї угоди, однак, заявляють, що це буде зроблено вже найближчим часом.

Декларацію про чесні вибори також підписав кандидат на посаду Івано-Франківського міського голови нинішній мер міста Зіновій Шкутяк. Ініціатор декларації Павло Гвоздик заявив: “Декларація, окрім політичного спрямування, має глибокий етичний зміст. Вона передбачає, що кандидати на депутатство у Верховній Раді боротимуться чесно й відкрито, не застосовуючи фальсифікацій та неморальних дій, тобто всього того, що називають брудними технологіями”.

Декларацією обумовлений широкий спектр діяльності на всіх етапах виборчої кампанії: від елементарного дотримання законодавства до узгодження дій кандидатів з міжнародними правовими нормами та документами. Передбачається також дотримання таких моментів, як розміщення наочної агітації лише у спеціально відведених для цього місцях. Підписання декларації про чесні вибори відбулося за посередництвом обласного осередку Наукового товариства імені Шевченка.

Як відзначили ті, хто підписав декларацію, цей документ є підтвердженням їхньої готовності вести чесну виборчу боротьбу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG