Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж десяти років івано-франківське обласне товариство “Меморіал” продовжує активну роботу на Прикарпатті


Упродовж десяти років івано-франківське обласне товариство “Меморіал” продовжує активну роботу на Прикарпатті

Івано-Франківськ, 26 лютого 2002 - Його члени проводять розкопки поховань жертв репресій комуністичного режиму на території Івано-Франківщини. Вони створюють книги пам’яті в районах та містах, збирають експонати для Івано-Франківського музею визвольних змагань, ведуть просвітницьку роботу в школах. Одним з напрямків роботи “Меморіалу” стало активне збирання свідчень злочинів комуністичного режиму на Галичині.

Члени “Меморіалу” вже неодноразово заявляли, що вимагатимуть перед міжнародним співтовариством ініціювання суду над Комуністичною партією, яка здійснила численні злочини на території України. Врешті на звітно-виборній конференції організації було ухвалене звернення до керівництва держави щодо проведення люстрації в країні, щоб урешті знати, хто активно співпрацював з радянським Комітетом державної безпеки. Члени івано-франківської обласної організації “Меморіал” переконані, що лише такими кроками, які аж ніяк не вважають декларативними, можна врешті домогтися притягнення до відповідальності Комуністичної партії за злочини проти людства.

У “Меморіалі” наголошують, що їхні дії аж ніяк не пов’язані з передвиборчою кампанією. Робота послідовно ведеться організацією упродовж багатьох років. І основною метою діяльності “Меморіалу” залишається відновлення історичної справедливості, захист зневажених прав людей, жертв комуністичного режиму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG