Доступність посилання

ТОП новини

Полтавщина: знов про порушення передвиборчого процесу


Полтавщина: знов про порушення передвиборчого процесу

Київ, 5 березня 2002 - 148 виборчий округ, що на Полтавщині, поширюється на чотири райони області: Семенівський, Оржицький, Хорольський та Лубенський. У виборчому сенсі цей округ нічим не відрізняється від сотень інших, розкиданих по Україні: тут також спостерігаються грубі порушення чинного законодавства напередодні виборів.

Про деякі з них розповідає журналіст лубенської газети “Хлібороб” Ігор Мосійчук, який об'їздив згадані райони.

Свою розповідь журналіст розпочав з Оржицького району: “Влада, яка представляє блок “За єдину Україну”, зібрала керівників підприємств, шкіл, інших закладів і в наказовому порядку примушує підтримувати даний блок. Про це складено відповідний лист і спрямовано до ЦВК”.

Крім цього, районна виконавча влада не лише в Оржиці скликає конференції вчителів, медиків, на яких розмова коротка: мовляв, 31 березня треба підтримати кандидата і блок “За єдину Україну”. А кандидатом від блоку є Олег Салмін, голова правління відкритого акціонерного товариства “Укрнафта”.

Під час огляду народної творчості в Лубнах під назвою “Квіти Полтавщини в єдиній Україні” слово надали лише йому. Іншому кандидатові по цьому округу було відмовлено в категоричній формі головою обласної ради Полієвцем і головою райдержадміністрації Грицаєнком. Директора друкарні Зою Темник, до речі, попереджено про звільнення (вона є керівником районного виборчого штабу Юлії Тимошенко).

Журналіст Ігор Мосійчук продовжує:

“Самодіяльним колективам регіону наказано їздити по селах з концертами на підтримку блоку “За єдину Україну”. На місцевому телебаченні з’явилися новини, яких тут не було 4 роки , плюс - рекламні ролики на підтримку Олега Салміна. Отже, грубо перериваються фільми, новини і вставляються ці ролики.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG