Доступність посилання

ТОП новини

Роботу Виборчкому Криму паралізовано


Роботу Виборчкому Криму паралізовано

Симферополь, 5 березня 2002 - В Криму черговий передвиборчий скандал довкола зникнення реєстраційних документів кандидатів у депутати. Крім того, роботу Виборчкому Криму практично паралізовано. Таку заяву у вівторок зробив його голова Іван Поляков.

За словами Івана Полякова, частина членів кримського Виборчкому просто саботує його роботу: “На сьогодні фактично паралізовано роботу Виборчої комісії АРК. Висловивши свою стурбованість, я звернувся до Верховної Ради Криму і попросив, щоб сесія розглянула цю проблему й ухвалила відповідне рішення, аби не допустити зрив виборів”, - повідомив пан Поляков. Водночас, він заявив, що у скандал довкола викрадення майже тисячі комплектів реєстраційних документів мають втрутитися правоохоронні органі, до яких він уже звернувся.

У вівторок прес-служба прокуратури Криму повідомила, що заступник прокурора автономії Володимир Ребров порушив стосовно Антоніни Устинової, яка винесла ці документи, кримінальну справу за ознаками статті 356 (самоуправство) Карного кодексу України. Зараз ведуться слідчі дії. Додам, що Іван Поляков заявив, що тепер документи прийме лише від правоохоронців, оскільки можливі підміни, адже вони зберігалися у сейфі одного з кандидатів у депутати від “Блоку Грача”, голови Ради ветеранів Павла Максимова.

Сама Антоніна Устинова у вівторок заявила на прес-конференції, що поверне реєстраційні документи кандидатів у депутати лише у присутності всіх членів комісії і представників засобів масової інформації. За її словами, вона була вимушена вилучити документи, бо останнім часом у Виборчій комісії АРК, цитую: “проходять події, які я розцінюю як злочинні дії”, кінець цитати. Пані Устинова повідомила, що запідозрила голову виборчкому Івана Полякова у намірах викрасти документи: “І я вирішила, що документи виборчої комісії – це як знамено полку. І якщо цей прапор у виборчкому, у полку є – то і є полк. Якщо немає – то й полку не буде”, - заявила Антоніна Устинова. Передвиборчий фарс у Криму триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG