Доступність посилання

ТОП новини

Студенти не витримали антиукраїнського нахабства влади в Одесі


Студенти не витримали антиукраїнського нахабства влади в Одесі

Одеса, 8 березня 2002 - Активісти громадського комітету “За Правду” та організації “Щит Батьківщини”, за підтримки небайдужої молоді – провели акцію під вимогою повернути одному з провулків у причорноморському місті Одесі назву на честь головнокомандуючого УПА Романа Шухевича. Цей провулок зник з мапи міста одразу після приходу до влади колишнього першого комуніста області Руслана Боделана і нинішнього Голови Жовтневої рай адміністрації Ігоря Резніка.

Нагадаю, що саме Голова Жовтневої рай адміністрації Одеси Ігор Резнік неодноразово виступав у підвладній пресі і називав героя України Романа Шухевича ледве не нацистським зрадником...

На протести українських патріотичних організацій та партій, з цього приводу, влада уваги не звертала.

Минав час.

І ось, нарешті, терпець увірвався.

На захист світлої пам’яті Романа Шухевича виступила молодь. Багато активістів громадських організацій та небайдужих студентів зібралися біля провулка який раніше був названий на честь командуючого УПА, а нині перейменованого.

Чиновники від влади, до речі, свого часу зуміли лише зірвати таблички з надписом назви провулка, а на їхньому місті залишили порожнє місце.

Молоді люди на знак протесту проти, за їхніми словами, “антидержавної, антиукраїнської політики міської влади на чолі з Русланом Боделаном та з метою відновлення історичної справедливості” встановила біля кожного двору таблички з надписом “Провулок Романа Шухевича”.

Спротив чинили лише працівники міліції які, за їхніми ж словами “нормальною російською мовою” погрожували учасникам акції санкціями. Міліціянти так само дали вказівку знищити встановлені молодими активістами таблички.

Далі була хода центральними вулицями Одеси, під червоно-чорними та державними прапорами у напрямку міської Ради. Тут проведено пікетування.

За словами Голови Комітету “За Правду” Андрія Юсова: “Нині діюча влада в Одесі проводить однозначну політику жорстокого курсу на русифікацію та дотримання політики на захист геополітичних, економічних, національних інтересів Росії. Тобто, ми тут бачимо не лише приниження національних прав і гідності українців, але і антидержавну політику.

Вже навіть на державному рівні іноді говорять про необхідність визнати УПА воюючою за Україну стороною, а мер Одеси досі навпаки вважає, що генерал Української Повстанської Армії Роман Шухевич, який неодноразово був в Одесі, не гідний того щоби на його честь називався невеликий провулок”.

Андрій Юсов назвав проведену акцію успішною.

“Вони не звикли до того, що українці в Одесі, тим більше молодь, може так гучно говорити про себе і власні права. Раніше мітинги і збори на подібну тематику проводили люди похилого віку. Зараз ситуація змінилася і молодь бере ініціативу у свої руки.

Влада і правоохоронні органи до цього не готові. Тому, їхні дії можна прокоментувати як переляк і певну правову необізнаність...”

Акції комітету опору “За Правду” в Одесі триватимуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG