Доступність посилання

ТОП новини

Нинішня одеська влада оголосила війну Едуарду Гурвіцу


Нинішня одеська влада оголосила війну Едуарду Гурвіцу

Одеса, 11 березня 2002 - Кандидат на посаду Одеського міського голови Едуард Гурвіц і далі перебуває у повній інформаційній блокаді. Підвладні засоби масової інформації поливають його брудом, але всі спроби проведення теледебатів, або відповіді на звинувачення не завершилася успіхом.

В Одесі лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка супроводжували під час зустрічей з виборцями саме Едуард Гурвіц та кандидат у народні депутати України Анатолій Ворохаєв.

Під час інформаційного звіту про перебування в Одесі Віктора Ющенка жоден з регіональних телеканалів не наважився навіть показати Едуарда Гурвіца та Анатолія Ворохаєва. Було вміло проведено монтаж і пан Ющенко на всіх зустрічах чомусь “залишався наодинці з собою”...

Своєрідним у підвладних мас медіа було і висвітлення підсумків нещодавнього провалу у Жовтневому районному суді Одеси п’ятьох заявників які вимагали зняти Едуарда Гурвіца з реєстрації кандидатом на посаду Одеського міського голови. Не важко було здогадатися хто був ініціатором подібного політичного шоу.

Але, посіпаки нинішньої влади на цьому не зупинилися.

Створивши навколо Едуарда Гурвіца повну інформаційну блокаду вони схоже побоюються навіть його зустрічей з виборцями під відкритим небом. Підтвердженням цих слів стала і зустріч з виборцями проведена 9 березня біля міського ринку “Північний”.

Близько десяти молодиків, керованих одним з активних прихильників міської влади і спостерігачів на останньому процесі у Жовтневому райсуді, підкорившись загальній команді вигукували: “Наш мер – Боделан”. Вони провокували сутички між тими хто прийшов на зустріч з кандидатом на посаду Одеського міського голови Едуардом Гурвіцем.

Щось подібне було і під час зустрічі Едуарда Гурвіца з виборцями біля промтоварного ринку “Малиновський”, та під час зустрічі довіреної особи Едуарда Гурвіца – Едуарда Щеглова та кандидата у народні депутати України Володимира Курінного на Слободці...

Не можна не відзначити, що навіть такі брудні спроби зриву зустрічей, яких влада боїться, як і власного програшу, успіху не мають...

9 березня на зустрічі біля ринку “Північний” кандидат у народні депутати України Володимир Курінний наголосив, що “нині необхідно принципово змінити економічну, політичну і систему управління в країні. Необхідно омолодити систему управління. Ті чиновники які у 1991 році перефарбувалися і пристосувалися до українських національних прапорів, але і нині мають комуністичну ідеологію за Закон, мають піти у відставку.

Ми бачимо жахливі наслідки такого правління. Безробіття, падіння промислового виробництва. Після відставки уряду Віктора Ющенка ми спостерігаємо погіршення всіх показників економічного розвитку.

Нині Україна потребує корінної зміни політики на всіх рівнях. Тому, ми, кандидати від блоку “Наша Україна” йдемо одною командою. Ми прагнемо мати у новому парламенті більшість.

Існуючу нелюдську систему можливо демонтувати 31 березня”.

Тим часом, кандидат на посаду Одеського міського голови Едуард Гурвіц повідомив присутнім, що влада робить нові спроби не допустити його до виборів. Нещодавній процес у Жовтневому районному суді Одеси Він назвав “черговою провокацією, початок яким покладено у 1998 році.

“Ті хто захопив владу в місті у 1998 році думають, що і нині вони зможуть зробити теж саме. Вони побоюються виборів, у них викликає жах ідея вільних виборів. Вони знову хочуть перемогти не на виборах, а за допомогою судів. Вони друкують брехню про мене у всіх газетах. Вони брехали і продовжують це робити”

За словами Едуарда Гурвіца, Одесою нині керують люди які ніколи не любили це місто. “Руслан Боделан у присутності керівництва країни казав, - “чому Гурвіц стверджує, що Одеса краще місто. Адже, чим це місто відрізняється від Полтави чи Вінниці?”.

Ось така любов до міста проявлялася.

Робилося все щоби забрати у міста останнє, не допустити будівництва аеропорту, не допустити здійснення проектів які були надзвичайно важливі для Одеси. Це тривало роками.

У 1998 році команда Руслана Боделана встановила в Одесі терор. Тоді вбили заступника голови міськвиконкому Ігоря Свободу. Дотепер не розслідувано цей злочин. Вбили Сергія Варламова, якому було 34 роки. Де Він? Стріляли у Леоніда Капелюшного, який очолював територіальну комісію. Я вже не кажу що було два замахи на моє життя”.

Едуард Гурвіц, відповідаючи на численні запитання, наголосив, що у нього є надзвичайно прихильне ставлення до людей які займаються дрібною торгівлею. “Я розумію, що чимало з цих людей втратили звичні робочі місця внаслідок закриття багатьох підприємств. Люди намагаються заробити собі на життя і я обіцяю, що буду робити все можливе щоби вони мали можливості для реалізації права на працю”.

Багато людей, які пришли на зустріч з Едуардом Гурвіцем, скаржились на тиск з боку керівників. Наведу лише одну цитату:

“У багатьох медичних закладах, а серед них і лікарня у селищі Котовського, є замовлення владних чинуш. Медикам кажуть, що “не дай Бог хтось проголосує за Едуарда Гурвіца – втратять роботу...”

“Хіба таке можливе?” – запитувало чимало одеситів...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG