Доступність посилання

ТОП новини

В Пакистані в церкви кидають гранати


В Пакистані в церкви кидають гранати

Прага, 18 березня 2002 – Вранці 17 березня у одній з протестантських церков столиці Пакистану Ісламабаду пролунав потужній вибух. Посольство США у цій країні підтвердило інформацію, що серед загиблих і поранених унаслідок цього теракту є й американські громадяни. Сьогодні з приводу цього є вже офіційні реакції з Вашінґтона.

Як повідомили свідки, невідомий кинув всередину церкви кілька гранат, як раз у той момент, коли прихожани зібралися там на ранкову молитву. Внаслідок вибуху п’ятеро людей загинуло, і, щонайменше, 45 осіб поранено. На місце теракту відразу ж прибули посилені наряди поліції та бригади швидкої допомоги. Район, у якому розміщені дипломатичні місії – як і посольство США – був негайно заблокований поліцією.

Як заявив журналістам шеф поліції Ісламабаду Назір Дуррані, поранено щонайменше 45 осіб, з двома американцями включно. « В церкву було кинуто чотири гранати під час ранкової богослужби, - підкреслив Дуррані. – Дві гранати вибухнуло, ще дві ми знайшли під час огляду приміщення». Жертвами цього теракту стали дружина американського дипломата і їх донька, повідомив агентству АП один з офіцерів контррозвідки Пакистану. Серед поранених, окрім вже названих американців, також посол Шрі Ланки в Пакистані, його дружина і дитина. Лікарі повідомили, що іще шестеро, із 20 відвезених до лікарні, перебувають у критичному стані.

Президент США Джордж Буш висловив свій гнів з приводу цього терористичного акту і запевнив, що уряд зробить все можливе щоб знайти і покарати винних у цьому злочині. Президент підкреслив, що вбивства невинних людей не можуть бути виправданими ніякими причинами. Поки-що ніхто не взяв на себе відповідальність за цей теракт.

Посол США в Пакистані, Венді Чеймберлен висловилася з приводу цього теракту так:

«Це тяжкий урок з сьогоднішнього трагічного факту. Зрозуміло, що Джордж Буш і президент Мушараф та інші сміливі чоловіки і жінки з усього світу абсолютно праві щодо того як слід діяти супроти терористів. З приводу цього мусимо сказати: «Більше , ні!»

Міністр юстиції Пакистану Халід Ранджга заявив:

«Цей трагічний випадок не свідчить про суперечності між мусульманами і християнами». Міністр підкреслив, що «такого не було за останні п’ять років і це варто розцінювати як ворожий акт поблизу американського посольства, майже всередині самого посольства».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG