Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ЄВРОКОМІСІЯ БЕЗ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВВЕЛА ПОПЕРЕДНЄ АНТИДЕМПІНГОВЕ МИТО В РОЗМІРІ ДО 53,1% НА ІМПОРТ СТАЛЬНИХ ЗВАРНИХ ТРУБ З П'ЯТИ КРАЇН - ЧЕХІЇ, ПОЛЬЩІ, ТАЇЛАНДУ, ТУРЕЧЧИНИ Й УКРАЇНИ

Приводом до такого кроку стало звернення до ЄК Європейської асоціації виробників стальних труб у травні 2001 р. Мито для українських трубників установлено в розмірі 44,1%, виняток - Нижньодніпровський завод, для якого мито становить - 30,9%.

УКРАЇНСЬКА ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ ЗА ДВА ОСТАННІХ РОКИ ЗБІЛЬШИЛА ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ У ДВА РАЗИ, ПОВІДОМИВ В ІНТЕРВ'Ю ЖУРНАЛІСТАМ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ЛЕОНІД КОЗАЧЕНКО

За його словами, сьогодні харчова промисловість є однією з найпривабливіших галузей для інвестування.

Як повідомляв УНІАН, в 2001 р. 97% продуктів харчування на внутрішньому ринку були товарами, виробленими національними підприємствами. За словами прем'єр-міністра України Анатолія КІНАХА, торік Україна "практично розв'язала проблему продовольчої безпеки, що є серйозним досягненням вітчизняної економіки".

ЯК СКАЗАВ АГЕНТСТВУ РЕЙТЕР ГЛАВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ НАЦБАНКУ УКРАЇНИ АНАТОЛІЙ ГАЛЬЧИНСЬКИЙ, ЦЬОГО РОКУ ІНФЛЯЦІЯ ЗНИЗИТЬСЯ ДО 5-ТИ ВІДСОТКІВ.

Це менше попереднього урядового прогнозу, що становить майже 10 відсотків. Якщо передбачення справдиться, то рівень інфляції буде найнижчим в історії України від здобуття нею незалежності у 1991 році.

Пан Гальчинський, який відповідає за дотримання грошової та кредитної політики України, сказав, що Нацбанк переглянув свої прогнози, оскільки темпи зниження споживчих цін вищі, ніж очікувалося, що обумовлено, насамперед, стабільною гривнею.

"Монетарна політика є суворою, пропозиція товарів зростає і ціни падають. Це - нормально", - підсумував Гальчинський.

Пан Гальчинський наголосив на тому, що Нацбанк і надалі буде дотримуватися політики міцної гривні.

Український уряд кілька разів закликав Нацбанк змінити свою політику щодо гривні, послабити національну валюту, щоб допомогти українським експортерам, котрі потерпають від глобального економічного уповільнення.

Однак український центробанк відкинув такі прохання, мотивуючи це тим, що різка девальвація була б небезпечною для економіки і для самих експортерів, які значним чином залежні від імпорту енергоносіїв.

ГРУПА СТУДЕНТІВ - ЧЛЕНІВ ГРОМАДСЬКОГО КОМІТЕТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ЗВЕРНУЛАСЯ ДО ПЕЧЕРСЬКОГО МІСЦЕВОГО СУДУ З ПОЗОВОМ ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ АТОМНОЇ ЕНЕРГОГЕНЕРУЮЧОЇ КОМПАНIЇ "ЕНЕРГОАТОМ" З ВИМОГОЮ ПРИПИНИТИ БУДIВНИЦТВО БЛОКIВ РIВНЕНСЬКОЇ I ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АЕС ДО МОМЕНТУ ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ЕКОЛОГIЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ БУДІВНИЦТВА

Як заявив координатор комiтету Олексiй Толкачов, нинi будiвництво здiйснюється незаконно, на порушення закону "Про охорону природного довкiлля", який забороняє реалiзацiю програм, проектiв i рiшень без позитивного висновку державної екологiчної експертизи.

УКРАЇНСЬКА СТОРОНА МАЄ НАМIР ПОСТАВИТИ ПЕРЕД ПРЕДСТАВНИКАМИ ІЗ БОРОТЬБИ З ВIДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ ПИТАННЯ ПРО ВИКЛЮЧЕННЯ УКРАЇНИ З "ЧОРНОГО СПИСКУ" КРАЇН, ЯКІ НЕ ПIДТРИМУЮТЬ МIЖНАРОДНI ЗУСИЛЛЯ У БОРОТЬБI З ВIДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ

Делегація Мiжнародної органiзацiї має прибути в Україну наприкінці квітня – на початку травня. Як наголосив перший заступник голови Державної податкової адмiнiстрацiї України, начальник податкової мiлiцiї, Вiктор Жвалюк, Україна активно виконує сорок рекомендацiй організації. Зокрема, створено департамент фiнансового монiторингу, налагоджено активне мiжнародне спiвробiтництво, обмiн iнформацiєю мiж правоохоронними органами рiзних країн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG