Доступність посилання

ТОП новини

В окрузі, де балотувався Леонід Грач, виборча комісія пішла у підпілля


В окрузі, де балотувався Леонід Грач, виборча комісія пішла у підпілля

Симферополь, 10 квітня 2002 - В окрузі, де балотувався голова Верховної Ради Криму, лідер кримських комуністів Леонід Грач, виборча комісія, схоже, пішла у підпілля. Уже два місяці вона не проводить засідання і на десятий день після виборів не може закінчити підрахунок голосів.

Виборча комісія округу №25, де балотувався Леонід Грач, досі не оприлюднила результати виборів до кримського парламенту, що виглядає як відвертий саботаж, – заявила в інтерв’ю Радіо “Свобода” секретар Центрвиборчкому Криму Євгенія Смирнова. Вона вважає, що немає жодних підстав говорити про перемогу чи поразку кримського спікера на виборах, бо окружком №25 досі не подав до ЦВК автономії протоколу з результатами голосування. Крім неофіційної інформації про те, що Леонід Грач, начебто лідирує в окрузі – жодними іншими даними Кримський виборчком не володіє. Тим часом парламентська газета “Кримскіє ізвєстія” продовжує друкувати привітання, які надходять Леонідові Грачу з Росії, з нагоди його, начебто, перемоги на виборах.

Так само і голова ЦВК автономії Іван Поляков заявив у середу російським журналістам, що перемога голови Верховної Ради Криму Леоніда Грача на виборах до парламенту автономії нового скликання залишається "офіційно непідтвердженою" – виборча комісія округу номер 25, яку очолює комуніст і в складі якої прихильники Леоніда Грача мають більшість, саботує виконання своїх обов’язків. За словами пана Полякова, голова окружкому Олександр Гуцаленко затримує документи і перешкоджає підведенню підсумків виборів.

Суперник Леоніда Грача у 25-у окрузі президент телекомпанії “Чорноморська” Тетяна Красивова, вважає, що затягування з оформленням документів є навмисним і має на меті не дати можливості визнати через суд ці вибори недійсними. На 19 квітня Верховний Суд України призначив слухання за касаційною скаргою Леоніда Грача у зв’язку зі скасуванням його реєстрації як кандидата в депутати. Проте, за словами Івана Полякова, "окружна комісія зобов’язана, сама, не чекаючи висновків касаційного суду, ухвалити рішення, яке підтверджує обрання Леоніда Грача до кримського парламенту, або спростовує результати голосування – із відповідними обґрунтуваннями". Ці документи повинні бути подані на розгляд виборчкому Криму в десятиденний термін після виборів, тобто до 10 квітня.

Саботують комуністи й роботу Виборчої комісії АРК, тож в Івана Полякова не багато можливостей для маневру. Зараз він рекомендує кандидатам, які балотувалися й окрузі №25 домагатися визнання виборів недійсними, вже зараз звертаючись до суду. Як і тим, хто виграв вибори, але не може отримати тимчасові депутатські посвідчення через недієздатність Центрвиборчкому Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG