Доступність посилання

ТОП новини

Цього четверга в Страсбурзі завершились попередні дебати щодо кризового становища на Близькому Сході


Цього четверга в Страсбурзі завершились попередні дебати щодо кризового становища на Близькому Сході

Брюссель, 11 квітня 2002 - Однією з основних резолюцій, яку ухвалили європарламентарі цього тижня - це призупинення дії асоційованої торговельної угоди між Ізраїлем та Європейським Союзом. Однак голова єврокомісії Романо Проді вважає таке рішення дещо завчасним.

Повернувшись із Страсбурга, голова Європейської комісії зробив від її імені заяву. В першу чергу, зустрічаючись із журналістами, керівник Єврокомісії змалював те жахливе становище ,яке нині панує на Західному Березі. Тисячі бездомних палестинців, в тому числі діти, літні люди, каліки не знають куди подітися. Страждають від голоду , браку води, медикаментів. Серед палестинців розпочались епідемії на різноманітні захворювання. Тому ,заявив під час прес-конференції Романо Проді, що він підтримує вимоги Європейського Парламенту до керівництва Ізраїлю, зокрема:

“Гуманітарна криза повинна бути негайно припинена! Я вважаю, що ця криза має особливий аспект, котрий стає надзвичайно тривожним. Особливо у зв'язку із систематичним руйнуванням інфраструктури Палестинської автономії, а також тим як трактується палестинська нація”. Під загрозою можуть опинитись ізраїльські, мусульманські та християнські символи Віфлієму.

Щодо припинення дії асоційованої угоди між Ізраїлем та Європейським Союзом,- продовжив Романо Проді, - то я хоч і повинен респектувати рішення Європейського парламенту однак пропоную перед цим негайно скликати Раду співробітництва між ЄС та Ізраїлем, а також надзвичайну раду країн - партнерів Європейського Союзу для спільних пошуків розв'язання близькосхідної кризи.

Проці наміри, сказав Романо Проді, - оголосить у понеділок комісар ЄС у справах зовнішньої політики Кріс Паттен під час сесії Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

До речі, щодо припинення дії асоційованої торговельної угоди ЄС перестав постачати в Ізраїль зброю та іншу бойову техніку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG