Доступність посилання

ТОП новини

Експерти Федерального бюро розслідувань США не змогли надати допомогу в розслідуванні справи Георгія Гонгадзе, бо українські правоохоронці не надали їм необхідної інформації


Експерти Федерального бюро розслідувань США не змогли надати допомогу в розслідуванні справи Георгія Гонгадзе, бо українські правоохоронці не надали їм необхідної інформації

Про це йдеться в повідомленні Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні, оприлюдненому сьогодні.

Як зазначається в повідомленні, уряд України запросив групу експертів ФБР із розслідування вбивств, щоби проконсультувати українських слідчих у справі Георгія Гонгадзе. Експерти, які перебували у Києві 8 – 15 квітня, зустрічалися зі слідчими Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

Метою приїзду групи ФБР був обмін думками з приводу методології та стратегії розслідування справи Г. Гонгадзе. Як зазначили в Посольстві США, група не мала наміру проводити своє розслідування. "На жаль, представники українських правоохоронців заявили, що закони України забороняють ділитися будь-якою інформацією, яка не вважається відкритою, і заявили, що вони не можуть обговорювати будь-які аспекти справи, розповісти про докази чи провести спільний огляд місць, що мають відношення до справи. Внаслідок цього експерти ФБР були не в змозі надати поради, що могли б допомогти українським правоохоронним органам просунутися у розслідування вбивства Георгія Гонгадзе", – зазначено в повідомленні Посольства США.

У складі групи були експерти, які працюють для Національного центру ФБР із аналізу тяжких злочинів. Національний центр ФБР часто консультує правоохоронні органи США та інших країн, надає експертну допомогу іншим правоохоронним установам. Він і надалі готовий надати допомогу українській стороні, запевнили в Посольстві США в Києві.
XS
SM
MD
LG