Доступність посилання

ТОП новини

Із судами в Одесі треба щось робити, переконані представники “Нашої України”


Із судами в Одесі треба щось робити, переконані представники “Нашої України”

Одеса, 19 квітня 2002 – У після виборчий час судова гілка влади в Одесі, на думку штабу виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, працює виключно на користь владі. Деякі останні рішення судів викликають подив, але оскаржити їх практично неможливо.

Чимало політичних партій та блоків в Одесі вже втратили будь-яку надію на справедливе рішення судів. Єдину надію покладають на можливі протести з боку лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка, який постійно спостерігає за перебігом процесу в Жовтневому райсуді Одеси, де кандидат на посаду міського голови Едуард Гурвіц вимагає скасувати ухвалу міськвиборчкому про перемогу Руслана Боделана і вибори депутатів міськради.

Нині в Жовтневому райсуді суді вже четвертий день триває допит свідків, які розповідають про численні факти фальсифікацій в день голосування 31 березня 2002 року на виборчих дільницях Одеси.

Говорить голова Одеського міського штабу блоку “Наша Україна” Володимир Курінний: “Ситуація з судовою післявиборчою практикою в Одесі заслуговує на вивчення на найвищому рівні і глибокого аналізу. Таких рішень, які нині приймають в Одесі, я гадаю, ще не бачила не лише Одеса, але й Україна в цілому, будь-яка інша цивілізована країна світу. Такого ігнорування принципів демократії, волевиявлення – не було вже давно.

Вже після виборів суди в Одесі скасовують реєстрації переможців. Але не це головне. Фактично судді самі призначають переможців на тих чи інших округах… Є приклади, коли людина, яка зайняла третє місце на виборах, стала переможцем за рішенням судді. Переможця і кандидата на другому місті ігнорують. Призначають людей, зручних владі, і вони потрапляють до міської Ради…” – стверджує Володимир Курінний.

Виборчий штаб блоку “Наша Україна” в Одесі не збирається згортати свою роботу в Одесі, а, навпаки, буде порушувати питання про роботу судів, правоохоронних органів, про діяльність адміністративного ресурсу. Тобто про все те, що може бути знову залучене на майбутніх президентських виборах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG