Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську повністю припинено газопостачання міських котелень через несплачені комунальні послуги


В Івано-Франківську повністю припинено газопостачання міських котелень через несплачені комунальні послуги

Івано-Франківськ, 19 квітня 2002 – В Івано-Франківську загострюється проблема з виплатою комунальних послуг. Як результат повністю припинено газопостачання міських котелень. Комунальники вже зараз заявляють, що борги населення можуть стати причиною судових позовів.

Борги мешканців обласного центру Прикарпаття за тепло, гарячу воду та газ із початком весни почали різко зростати і зараз становлять 19 мільйонів гривень. Із цієї суми газопостачальникам іванофранківці заборгували понад 10 мільйонів гривень.

Директор державного міського підприємства “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Богдан Чухній заявив, що іванофранківцям на відновлення газопостачання сподіватися марно. Як і в минулі роки, вказівка з Києва місцевим газопостачальникам дуже конкретна: немає коштів – нема і газу.

Директор комунального господарства також наголосив, що цього разу він не візьме на себе відповідальності і не зриватиме пломби на газових трубах, щоб подати в місто тепло. А тепло в помешканнях зараз іванофранківцям, зважаючи на холодний квітень, дуже потрібне. Комунальники через припинення постачання газу змушені були зупинити роботу міських котелень. Водночас вони заявили, що така ситуація може протривати аж до осені, якщо борги не буде ліквідовано.

Водночас у комунальному господарстві заявили, що гарячу воду до помешкань іванофранківців планували подавати упродовж усього літнього сезону. Для цього населенню необхідно було б сплатити 6 з половиною мільйонів гривень. Однак, зважаючи на заборгованість за комунальні послуги, яка продовжує зростати, працівники “Івано-Франківськтеплокомуненерго” не мають жодних підстав бути впевненими, що населення врешті почне оплачувати отримані гарячі воду та газ.

Комунальники також наголошують, що тих іванофранківців, які заборгували їхньому підприємству особливо великі суми, вже незабаром подаватимуть до суду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG