Доступність посилання

ТОП новини

Нова тактика кримських комуністів у ЦВК автономії


Нова тактика кримських комуністів у ЦВК автономії

Симферополь, 23 квітня 2002 - Кримські комуністи змінили свою тактику щодо Виборчої комісії АРК. Тепер вони не блокують її роботу, а, навпаки, виявляють творчу ініціативу, що примусило голову ЦВК автономії Івана Полякова виступити із заявою про те, що комуністи намагаються дестабілізувати роботу кримської виборчої комісії, щоб незаконно зареєструвати депутатами групу своїх прихильників, обрання яких - суди визнали недійсним.

У кримському виборчкомі – черговий скандал. У понеділок він знову не зміг провести своє засідання. Але цього разу ініціатором зриву його роботи був голова ЦВК автономії Іван Поляков. Керівник кримського виборчкому повідомив, що учора ввечері він був змушений відмовитися від проведення засідання комісії, оскільки за його спиною комуністи підготували проекти рішень про реєстрацію депутатами 6-ти осіб, обрання яких раніше суди та окружкому визнали недійсним. Зокрема, мова йде про членів “Блоку Грача” Афанасія Іванова, Володимира Поліщука, Валерія Єфанова, Євгенії Реуцької і Володимира Казаріна, а також близького до комуністів представника “Руського блоку” Олега Родивилова.

Голова кримського виборчкому заявив, що такі дії комуністів є незаконними. За його словами, “підпільна група” з 5-ти членів ЦВК у понеділок так і не змогла провести засідання комісії через відсутність кворуму. Іван Поляков каже, що за регламентом, доки голова ЦВК Криму не братиме участь у засіданнях комісії, доти вони вважатимуться недійсними. А він бойкотуватиме роботу виборчкому, поки його заступник, комуніст Михайло Денисов іще з 4-ма однопартійцями не припинить закулісні інтриги.

У вівторок комуністична група у Виборчій комісії АРК ще двічі намагалася зібрати кворум, але обидва рази – безрезультатно. Тим часом Іван Поляков розпорядився провести чергове засідання ЦВК автономії у середу.

А за станом на вівторок кримський виборчком зареєстрував депутатами Верховної Ради АРК нового скликання 82 особи, із яких лише 10 – комуністи. Разом з безпартійними - “Блок Грача” за формальними ознаками нараховує 24 депутати. Сам Леонід Грач каже, що вже зібрав довкола себе 40 парламентарів, а ще 20, за словами головного кримського комуніста, підтримають його “за рекомендацією з Києва”. Утім, чим будуть вдалими такі маніпуляції лівих – стане відомо на першій сесії новообраного парламенту Криму, відкриття якої заплановано на 29 квітня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG