Доступність посилання

ТОП новини

Роман Безсмертний: “На прикладі Одеси можуть відпрацьовуватися найбільш брудні технології міських виборів...”


Роман Безсмертний: “На прикладі Одеси можуть відпрацьовуватися найбільш брудні технології міських виборів...”

Одеса, 24 квітня 2002 - Політичний Координатор блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Роман Безсмертний підтвердив той факт, що ситуація навколо виборів в Одесі викликає у київських політиків особливе занепокоєння. Не є байдужим до цих подій і особисто Віктор Ющенко.

З Романом Безсмертним спілкувався Ігор Столяров

Ігор Столяров: Цікаво було б дізнатися про оцінку блоком Віктора Ющенка “Наша Україна” після виборчий подій. Це було б цікаво почути не лише багатьом одеситам, але і не байдужим громадянам України.

Роман Безсмертний: Більш цинічної поведінки міської влади, у час проведення передвиборчих баталій , у жодному з українських міст не було.

Ми відслідковували події від моменту формування територіальної комісії, дільничих комісій, включно із системою підрахунку голосів.

Можу сказати, що так як анти законно були викинуті зі складу комісій представники Едуарда Гурвіца, представники інших політичних партій – так не було у жодному українському місті.

Жоден з органів влади, який мав би звернути увагу на події у дільничих комісіях, цього не робив.

Я вже не кажу про те, що рівень і кількість цих порушень на момент підрахунку голосів \пересування бюлетенів незрозумілі кімнати, їхнє постійне перерахування\ - був надзвичайно великим.

Конфлікт між міською громадою та Русланом Боделаном, який зародився ще чотири роки тому, загострився безмежно.

Очевидно, що ситуація рано чи пізно буде безконтрольною і протистояння переллється через край.

І проблема тут не в тому, що є політичні сили які підтримують таку поведінку Руслана Боделана. Проблема навіть не у тому, що все таки частина громадян за нього проголосувала. Проблема у тому, що неадекватність і невідповідність обраних органів влади, тому вибору який роблять мешканці міста, призведе до величезних конфліктів.

Ці конфлікти розпочнуться з міських доріг. Потім перекинуться на комунальні послуги. І це буде тривати до того часу коли виборці скажуть своє слово. Чим більше буде загострюватися конфлікт тим більше радикальнішим буде це слово у голосуванні й поведінці людей.

Я би застеріг владу від подібної поведінки у ставленні до виборів, як політичного процесу.

Ігор Столяров: А що робитиме блок Віктора Ющенка “Наша Україна”?

Роман Безсмертний: Ми будемо слідкувати за ситуацією в Одесі і прикладати всіх зусиль для того щоби вона вийшла за межи Одеси, стала загальноукраїнською проблемою. Ті хто допустив правопорушення мають відповісти перед Законом.

Ми пильно стежимо за перебігом подій у Жовтневому райсуді і маємо надію на об'єктивність рішення.

Але, якщо об'єктивності не буде реалізовано ми будемо звертатися у відповідні судові, дисциплінарні установи для того щоби правда в Одесі перемогла.

Ігор Столяров: Чим, на Вашу думку, пояснити, що всеукраїнські мас – медіа не приділяють уваги після виборчим подіям в Одесі? Говорять про Кіровоград, про Черкаси. Одеси наче не існує...

Роман Безсмертний: Треба віддати належне тому факту, що Одеса завжди трималася окремо.

По друге, місцева влада дійсно намагається все зробити тишком нишком, щоби про суди в Одесі ніхто нічого не знав, щоби небажана їм інформація нікуди не виходила і цьому факту не було дано загальної оцінки.

Хочу сказати, що на прикладі Одеси можуть відпрацьовуватися найбільш брудні технології виборів у місті.

Для України Одеса має особливо важливе значення.

Одеса є містом у кому певним чином відпрацьовується вся можлива перспектива розвитку України як держави, бо місто є настільки багатогранним в етнічному, культурному плані та її претензіями на місце в історії – недооцінювати це значить не бачити реальних справ. Зрозуміло, що за Одесу, як стратегічну точку України, будуть прагнути всі.

Неприємно, що Одеса стала місцем яке показало чи не найгірші показники Законодавства про вибори.

Я думаю, що ця проблема ще буде у спектрі законодавчого регулювання, діяльності уряду, парламенту й Президента.

Хотілося б, звичайно, щоби питання було вирішено через суд...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG