Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова розглянути можливість взяти участь у багатонаціональних силах на Західному березі Йордану і в Секторі Газа


Україна готова розглянути можливість взяти участь у багатонаціональних силах на Західному березі Йордану і в Секторі Газа

Україна виступає за розгортання на Західному березі Йордану і в Секторі Газа багатонаціональних сил, санкціонованих Радою Безпеки ООН, та готова розглянути можливість взяти участь у діяльності цих сил з функціями, визначеними відповідним мандатом РБ ООН.

З такими пропозиціями Президент України Леонід Кучма виступив в Аммані після зустрічі з прем’єр-міністром - міністром оборони Хашимітського Королівства Йорданія Алі Абуль Рагібом.

Україна виступає за "повне і негайне виведення ізраїльських військ з територій, підконтрольних Палестинській національній автономії", за "безумовне і взаємне припинення вогню, яке розповсюджується на всі вияви насильних дій, у тому числі терористичні акції”. Україна виступає за паралельний початок мирних переговорів зі створення Палестинської держави на основі резолюцій РБ ООН №242, 338 і 1397, принципу "земля в обмін на мир".

Україна вважає за необхідне розглянути можливість надання Ізраїлю та Палестині відповідних гарантій з боку США, Росії, ООН і Євросоюзу, які будуть реалізовуватися за допомогою відповідного міжнародного механізму. Україна підтверджує готовність надати свою територію і забезпечити належні умови для проведення одного або декількох раундів мирних переговорів.
XS
SM
MD
LG