Доступність посилання

ТОП новини

УГКЦ у Херсоні турбується духовною освітою молоді


УГКЦ у Херсоні турбується духовною освітою молоді

Одеса, 29 квітня 2002 - Різноманітні гуртки для молоді відкрито нині при монастирі Святого Василія Великого Української греко католицької церкви у Херсоні. Гуртки ці об'єднані у єдину організацію “Апостольство молитви”.

І це ще не все.

При монастирі працює Катехитична школа, де нині вже працюють три волонтери, що займаються навчанням дітей. У цьому беруть безпосередню участь і монахи, які, приміром, нещодавно готували дітей до першого причастя.

За словами активістки херсонської організації “Апостольство молитви” Мар'яни Гаврилків:

“Апостольство молитви” це духовна сторожа для Матері Божої. Існує багато різновидів і назв. Це і “Мариїнська дружина” і “Діти Марії”, але ми зупинилися на назві “Апостольство молитви”.

Існує чотири гуртки. У кожному з них до 15 членів. Клжен четвер та п'ятницю ці люди повинні приймати Святе Причастя. Раз на місяць, у перший четвер, вони мають бути присутні на Святій Годині.

Члени “Апостольства молитви” є помічниками для монахів та намісника монастиря. Вони також просвічують людей, допомагають їм у різних питаннях. До них теж можна звернутися, якщо щось не зрозуміло...”

У багатьох школах Херсона нині працюють катехити від УГКЦ. І все це без будь якої підтримки влади. Приміром будівельні матеріали для монастиря надходять зі Львова.

Підтримку обіцяла й організація “Церква у потребі”.

Але, незважаючи на проблеми планів у громади греко-католиків у Херсоні є багато. Це й організація Великодньої поїздки дітей до святих для християн місць, випуск газети і так далі.

Цими днями у монастирі Святого Василія Великого побував Генеральний директор Морського Апостоляту в Україні отець Роман Поправка. Отож, є надія, що відтепер і працівники порту у Херсоні не залишатимуться без опіки церкви.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG