Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма перебуває з триденним офіційним візитом у Туркменістані


Президент України Леонід Кучма перебуває з триденним офіційним візитом у Туркменістані

Сьогодні Леонід Кучма віч-на-віч зустрінеться з президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим. Паралельно відбудуться українсько-туркменські переговори в розширеному складі. Планується, що після завершення переговорів президенти приєднаються до переговорів у розширеному форматі. (Зустріч Л.КУЧМИ і С.НІЯЗОВА вперше проходитиме не в столиці, а в місті Туркменбаши (колишній Красноводськ) на узбережжі Каспію - УНІАН).

У цей же день Л.КУЧМА і С.НІЯЗОВ відвідають нафтопереробний завод в Туркменбаши і ознайомляться з роботою цехів із виробництва поліпропілену і промислового масла.

Увечері глави держав побувають на концерті майстрів мистецтв Туркменістану й України.

Л.КУЧМА повернеться до Києва 30 квітня.

Під час візиту планується підписання двосторонніх документів - Спільного комюніке за підсумками візиту Президента України Л.КУЧМИ до Туркменистану та Угоди між Туркменистаном та Україною щодо подальшого розвитку міждержавних відносин.

Планується, що під час переговорів обговорюватиметься схема погашення боргу України перед Туркменістаном. (Україна заборгувала Туркменістану 281 млн. 700 тис. дол. за поставлений в 1993-1994 роки газ - УНІАН).
XS
SM
MD
LG