Доступність посилання

ТОП новини

Борис Дейч – новий спікер кримського парламенту


Борис Дейч – новий спікер кримського парламенту

Симферополь, 29 квітня 2002 - У понеділок у Симферополі розпочалася 1-ша сесія новообраного кримського парламенту. Уже за п’ятнадцять хвилин після початку її роботи депутати попросили усіх запрошених і журналістів покинути залу пленарних засідань. У закритому ж режимі місцеві парламентарі обрали нового спікера.

“В результаті підрахунку голосів установлено: Грач Леонід Іванович: “за” – 22, Дейч Борис Давидович: “за” – 52 голоси. Проти всіх – 16. Таким чином головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим обрано Бориса Дейча”, - таке оголошення прозвучало сьогодні під вечір у залі пленарних засідань кримського парламенту. Коли новообраний голова говорив у першому виступі з трибуни, що у своїй роботі використовуватиме усе найкраще, зроблене депутатами попередніх скликань, екс-спікер, комуніст Леонід Грач демонстративно покинув залу засідань. За ним посунули й решта однопартійців.

Потім Леонід Грач сказав журналістам, що результати виборів були фальсифіковані, він порадив своєму наступникові “вчинити мужньо” і не погоджуватися зайняти крісло голови, а провести перевибори. Водночас Леонід Грач заявив, що комуністи ініціюватимуть проведення всекримського референдуму з питанням про недовіру новій Верховній Раді АРК та її керівництву.

Тим часом новообраний спікер, 62-річний уродженець румунського міста Сегет Борис Дейч, за якого голосували переважно представники політичних сил з виборчих блоків “За єдину Україну” і “Наша Україна”, заявив, що зв’яжеться із президентом Леонідом Кучмою, щоб, як цього вимагає Конституція України узгодити кандидатуру нового прем’єра. Нагадаю, що в понеділок зранку нинішній глава кримського уряду Валерій Горбатов, якого обрано народним депутатом України, подав у відставку. Борис Дейч повідомив, що пропонуватиме кандидатуру екс-прем’єра Сергія Куницина.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG