Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

З 1 ТРАВНЯ ОЩАДБАНК ПРИПИНИВ ВИПЛАТУ ВІДШКОДУВАННЯ ВКЛАДНИКАМ БАНКУ "УКРАЇНА"

Вкладники, які не встигли отримати відшкодування, можуть звертатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб упродовж 3 років. У Фонді повідомили, що після 1 травня виплати здійснюватимуться шляхом переказу коштів за місцем проживання. Для отримання переказу вкладникам слід надіслати до Фонду заяву, копію паспорта і копію довідки ДПА про присвоєння ідентифікаційного коду.

СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ ПОСИЛЮЮТЬ ТИСК НА УКРАЇНУ З ВИМОГАМИ ПРИБОРКАТИ ПІРАТСТВО АУДІО- І ВІДЕОПРОДУКЦІЇ ТА ІНШИХ МАТЕРІАЛІВ, ЗАХИЩЕНИХ АВТОРСЬКИМИ ПРАВАМИ

У щорічному звіті офісу Американського Торговельного Представника йдеться, що виробництво десятків мільйонів оптичних дисків в Україні завдає американським виробникам щорічної шкоди на 200 мільйонів доларів.

У висновках звіту Київ названо найгіршим у світі порушником прав на інтелектуальну власність і попереджено про можливість запровадження нових санкцій у разі, якщо проблему піратства не буде подолано.

Нагадаю, у січні цього року Вашингтон запровадив митні обмеження на імпорт українських товарів, зокрема, сталі та текстильних виробів.

ПІДВИЩЕННЯ В РОСІЇ З 1 ЧЕРВНЯ ЦЬОГО РОКУ ЕКСПОРТНОГО МИТА НА НАФТУ ПОСИЛИТЬ ТЕНДЕНЦІЮ ЗРОСТАННЯ ЦІН НА НАФТОПРОДУКТИ В УКРАЇНІ, СКАЗАВ В ІНТЕРВ'Ю УНІАН НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ МАРКЕТИНГУ ПІДПРИЄМСТВА "ТНК-УКРАЇНА" ВІТАЛІЙ ФІСУН

За його оцінками, зростання цін на українському нафторинку в травні-серпні буде навіть більшим, ніж зростання експортного мита. Це пов'язано не лише з сезонним зростанням споживання нафтопродуктів в Україні, але й з прогнозовано високими цінами на нафту і нафтопродукти на світовому ринку й необхідністю короткострокових технологічних ремонтів деяких українських НПЗ, зазначив експерт.

Як вважає В.ФІСУН, надія на компенсуючий імпорт нафтопродуктів з Росії, Білорусії та Литви дуже мала у зв'язку з невигідним співвідношенням кон'юнктури їх, ринків до українського. Ці традиційні постачальники переорієнтувалися на європейський ринок, "залишивши" Україні незначні обсяги поставок.

На думку В.ФІСУНА, незважаючи на достатні запаси нафти й нафтопродуктів в Україні, а також стабільність роботи нафтопереробної галузі, споживачам варто скоригувати прогнози у бік значного зростання цін на нафтопродукти.

МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ “ЗАПОРІЖСТАЛЬ” ПЛАНУЄ РОЗРОБИТИ СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ З ПОДАЛЬШОЮ ЇЇ СЕРТИФІКАЦІЄЮ ЗА СТАНДАРТАМИ ISO 9001-2000 У СЕРПНІ 2003 РОКУ

Як повідомляється в прес-релізі підприємства, наданому агентству “Інтерфакс-Україна” “міжнародний сертифікат системи якості відкриє нові можливості реалізації продукції на світових і вітчизняних ринках”.

Упродовж півтора року передбачені розробка, аудит документації системи якості, навчання персоналу основам нової системи, впровадження її в усіх підрозділах.

ОПЕРАТОР МОБІЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ "КИЇВСТАР" ЗА УГОДОЮ З КОМПАНІЄЮ CHINA UNICOM РОЗШИРИВ АВТОМАТИЧНИЙ РОУМІНГ ІЗ КИТАЄМ

Про це повідомила прес-служба компанії.

Компанія China Unicom працює в стандарті GSM-900. Це другий китайський оператор, із яким "Київстар" уклала роумінгову угоду. "Київстар” має угоду роумінга з 147 операторами із 72 країни.

У НАЙБЛИЖЧІ ДВА РОКИ В КИЄВІ ПЛАНУЄТЬСЯ ЗБУДУВАТИ ТРИ СМІТТЄПЕРЕРОБНІ ЗАВОДИ

Уже відбувся тендер, оголошений Київською міськдержадміністрацією і визначено переможця - компанію з Великобританії, яка внесла заставну суму в розмірі 600 тис. дол. Загальна вартість проекту повинна становити 10 млн. дол. Сміттєпереробні заводи докорінно відрізнятимуться від тих, які до цього часу будувалися в Україні. В СРСР було прийнято будувати сміттєспалювальні заводи, які внаслідок спалення сміття спричиняли викиди в атмосферу величезної кількості шкідливого діоксину. Тоді як заводи, які планують споруджувати, займатимуться саме переробкою сміття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG