Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські війська за підтримки танків знову увійшли у місто Тулькарм на Західному березі Йордану


Ізраїльські війська за підтримки танків знову увійшли у місто Тулькарм на Західному березі Йордану

Заарештовано 5-х палестинців, яких підозрюють у тероризмі.

Кількома годинами раніше була розблоковано штаб-квартиру Ясира Арафата у місті Рамалла.

Лідера Палестинської автономії, який покинув свою резиденцію, де він перебував фактично під арештом із 29-го березня, вітали на вулицях Рамалли сотки палестинців.

На прес-конференції, що відбулася після зняття блокади резиденції, Ясир Арафат назвав ізраїльських військових «терористами, нацистами та расистами».

Коментуючи події довкола церкви Різдва Христового, де перебувають блоковані ізраїльськими військами близько 200 палестинців, Ясир Арафат заявив журналістам:

«Я прошу, щоб ви запитали всю міжнародну спільноту, чому вона мовчить, адже церква Різдва Христового є святим місцем не лише для християн, але і для мусульман".

Прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон заявив, що Ізраїль не може ґарантувати, що главі Палестинської автономії Ясиру Арафату буде надано право повернутися на Західний берег Йордану у разі його від’їзду за кордон.

Угоди про виведення військ із Рамалли було досягнуто у середу за посередництва США та Великобританії.

В обмін на виведення, шестеро палестинців, яких Ізраїль звинувачує в убивстві міністра туризму Рехавема Зееві, переведені до в’язниці у місті Єрихон, де їх будуть охороняти працівники американської та британської спецслужб.
XS
SM
MD
LG