Доступність посилання

ТОП новини

Із фонду допомоги Косову зникло чотири мільйони доларів


Із фонду допомоги Косову зникло чотири мільйони доларів

Брюссель, 2 травня 2002 - Однією з найбільш важливих тем, яка порушувалась цього четверга під час прес–брифінгу в Європейській Комісії, стосувалася початку розслідування безслідно зниклих 4-х мільйонів доларів, які Європейський Союз спрямував в якості допомоги для реконструкції енергетичного сектора в Косові у 1999-му році. Розслідуванням з боку Євросоюзу займається офіс ЄС у боротьбі з корупцією та шахрайством “ОЛАФ”.

Про зникнення чотирьох мільйонів доларів із фонду допомоги Косову першими в голос заговорили журналісти балканських країн. Однак понад півроку тому Комісар ЄС у справах зовнішньої політики Кріс Патен спростував ці повідомлення . Але , як мовиться “шила в мішку не сховаєш” і після настирливих журналістських розслідувань, цими днями той же комісар Кріс Патен офіційно визнав, що з фондів допомоги призначених Балканам було викрадено чотири мільйони двісті тисяч американських доларів. ЄС у цій справі розпочало кримінальне розслідування. Речник офісу “ОЛАФ” – структура Євросоюзу у боротьбі з шахрайством зазначив, що мільйони доларів були викрадені з енергетичного сектора. У причетності до викрадення коштів підозрюється косівська енергетична компанія “КЕК”.

Поки ,що офіційні брюссельські чиновники відмовляються називати головного гравця у незаконних оборудках з коштами ЄС, зате журналісти балканських держав , що акредитовані в Брюсселі, в своїх повідомленнях указують, що всі “траси махінацій” ведуть до Голови ради директорів косівської компанії “КЕК” Джоя Тачлера.

Головна сенсація цього скандалу полягає в тому , що після 11-ти місячних бойових операцій НАТО в Югославії ЄС, не дуже довіряв югославським бізнесменам і рекомендував на посади компаній , які використовували фінансову допомогу ЄС своїх людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG