Доступність посилання

ТОП новини

Комітет із моніторингу свободи преси в Криму та Асоціація вільних журналістів Криму висловили протест проти утисків газети “Алубіка”


Комітет із моніторингу свободи преси в Криму та Асоціація вільних журналістів Криму висловили протест проти утисків газети “Алубіка”

Симферополь, 8 травня 2002 - У поширеній 8 травня в Симферополі заяві мовиться, що її автори стурбовані тривалими переслідуваннями з боку влади міста Алупка журналістів газети «Алубіка», зокрема, її головного редактора й видавця Рагіма Гумбатова.

Особливе занепокоєння у Комітету з моніторингу свободи преси в Криму та Асоціації вільних журналістів автономії викликав той факт, що до дій, які можуть бути розцінені як тиск на газету, підключилися місцеві фіскальні органи, відділення Фонду комунального майна. Нездорова обстановка, що склалася навколо газети «Алубіка» ставить під погрозу принципи свободи слова в Алупці, право мешканців міста на отримання всебічної, достовірної та об'єктивної інформації. У випадку припинення існування газети «Алубіка», відповідальність за це ляже на владні структури Алупки і Великої Ялти, - мовиться у заяві.

Її автори нагадали міському голові Алупки Валерію Андику, що перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, переслідування їх за виконання професійних обов'язків, за критику – в Україні є карним злочином.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму та Асоціація вільних журналістів автономії закликали владні структури Великої Ялти та Автономної Республіки Крим звернути увагу на ситуацію, що склалася навколо газети «Алубіка» і вжити заходів із припинення тиску на її журналістів і видавців.

Як повідомив головний редактор “Алубіки” Рагім Гумбатов, його газета зазнає утисків із боку міської влади й особисто пана Андика з квітня 2001 року, коли після кількох критичних заміток між редактором і тодішнім заступником міського голови виник конфлікт. Після цього на газету посипалися перевірки – від пожежників до податкової міліції, фонд комунального майна розірвав договір про оренду приміщення фірмою-видавцем “Алубіки”, а сесія міськради заборонила пану Гумбатову бути присутнім на її засіданні.

Про те, як відреагувала кримська влада на звернення місцевих журналістів, ми обов’язково розповімо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG