Доступність посилання

ТОП новини

За уточненими даними – 32 особи загинули сьогодні в результаті теракту в дагестанському місті Каспійськ


За уточненими даними – 32 особи загинули сьогодні в результаті теракту в дагестанському місті Каспійськ

Серед загиблих –щонайменше 12 дітей, а також - ветерани війни та музиканти військового оркестру. Поранено – близько двохсот осіб. 50 з них – зокрема, 19 дітей – у важкому стані.

Такі дані наводить Північнокавказька Служба Радіо Свобода, посилаючись на головного лікаря республіканської лікарні у Махачкалі – Магомедова.

Теракт був скоєний під час святкування Дня перемоги.

За даними МВС Дагестану, на центральній вулиці міста підірвали автобус із військовим оркестром у момент проходження святкової колони з нагоди свята перемоги. Вибухнув фугас, який був схований на обочині дороги.

На місці вибуху працюють рятувальники й представники силових структур.

За розпорядженням президента Росії Володимира Путіна до Каспійська вилетів директор ФСБ Ніколай Патрушев.

Сьогодні у Москві на військовому параді російський президент назвав міжнародний тероризм у 21-му столітті "таким само небезпечним, як нацизм часів Другої світової війни".

Дагестан межує з Чечнею, де сьогодні – як повідомляють російські телеканали - у місті Грозному було обстріляно із гранатомета стадіон, де також відбувалися урочистості, приурочені до Дня перемоги.

Серйозно поранено двох осіб – серед них і міліціонера. Члени республіканської адміністрації, які перебували на трибуні, не постраждали.
XS
SM
MD
LG