Доступність посилання

ТОП новини

Представники європейських структур збираються співпрацювати з Україною для підвищення рівня виборчого процесу в країні


Представники європейських структур збираються співпрацювати з Україною для підвищення рівня виборчого процесу в країні

Про це заявив віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ, спеціальний координатор із виборів в Україні Брюс Джордж.

У п’ятницю в Києві на зустрічі голови Верховної Ради України Івана Плюща з членами поствиборчої моніторингової місії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Європейського парламенту і Парламентської Асамблеї Ради Європи Брюс Джордж наголосив, що цей рівень можна підняти до рівня «найкращих у Європі».

Разом із тим, за його словами, для членів моніторингової комісії був важливий сам процес проведення виборів, а не їхній результат. Брюс Джордж повідомив, що приблизно через два тижні члени моніторингової місії складуть і опублікують остаточний звіт про вибори в Україні.

У свою чергу голова делегації Європейського парламенту в комітеті парламентського співробітництва «Україна–ЄС», глава делегації Європейського парламенту Ян Марінус Вірсма висловив сподівання, що співпраця України і європейських структур триватиме й надалі.

Він відзначив занепокоєння представників європейських структур проблемами прозорості політичної системи в Україні, використання під час виборів адмінресурсу на користь тих чи інших політичних партій, що не відповідає загальноєвропейській традиції проведення виборів, а також роллю засобів інформації у виборчому процесі.
XS
SM
MD
LG