Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розпочинається антидемпінгове розслідування щодо постачання до цієї країни металургійної продукції з України та Казахстану


У Росії розпочинається антидемпінгове розслідування щодо постачання до цієї країни металургійної продукції з України та Казахстану

Москва, 16 травня 2002 - Міністр промисловості і науки Російської Федерації Ілля Клєбанов повідомив журналістам, що прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов доручив Міністерствам економічного розвитку і торгівлі, а також Міністерствам промисловості, науки й технології у прискореному порядку провести антидемпінгове розслідування по відношенню до постачання в Російську Федерацію продукції металургійної промисловості з України та Казахстану.

Ілля Клєбанов повідомив, що від цілої групи російських металургійних компаній прийшли заяви щодо недобросовісної конкуренції з боку українських та казахстанських компаній. Розслідування з цього питання вже ведеться. Однак, прем’єр-міністр Російської Федерації Михайло Касьянов наполягає на пришвидшенні цієї роботи.

Поінформовані джерела в російській столиці зазначають, що тема постачання продукції металургійної промисловості з України до Російської Федерації може обговорюватися під час зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна та Леоніда Кучми, яка має відбутися в сочинській резиденції російського лідера.

Також, можливо, що саме про це питання будуть говорити між собою прем’єр-міністри Російської Федерації й України Михайло Касьянов та Анатолій Кінах, зустріч яких відбудеться найближчими днями.

Як вважають спостерігачі у Москві, рішення Михайла Касьянова пришвидшити розслідування щодо питання про постачання до Росії продукції металургійної промисловості з України і Казахстану може бути пов’язане саме із тим, що Михайло Касьянов збирається повідомити про підсумки цього розслідування свого українського колегу і вимагати пояснень з боку недобросовісної, на думку росіян, діяльності українських металургійних компаній, які, як відомо, серйозно пов’язані з діючою владою обох цих колишніх радянських республік.

Так що, в українсько-російських відносинах виникла нова складна тема, яка стосується інтересів впливових політичних підприємницьких угруповань. І ця тема може, на думку спостерігачів у російській столиці, серйозно ускладнити російсько-український діалог на економічні теми, як це завжди буває, не лише з питань металургії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG