Доступність посилання

ТОП новини

Україна була в середу в осередді уваги в Брюсселі


Україна була в середу в осередді уваги в Брюсселі

Брюссель, площа Ґранд Пляс, під рестораном «Дім Лебедя», 15 травня 2002, 20:10 місцевого часу – У середу в Брюсселі відбулося дві надзвичайно важливі події.

Перша подія – це приїзд майора Миколи Мельниченка до Брюсселя на запрошення міжнародних журналістських організацій. Під час зустрічі з міжнародними журналістами, які акредитовані у Брюсселі, майор Мельниченко розповів про корупційні дії, які, за його словами, робив Кучма під час свого владування від 1999 року. Сюди включається вбивство Гонгадзе, вбивство інших журналістів, а також продаж зброї. Після цього майор Мельниченко відбув до Лондона, а з Лондона до США.

Натомість за кілька годин до Брюсселя на так званий робочий чи бізнес ланч, що не вписується в якісь дипломатичні форми (це відповідає формі бізнесменів, а не політиків) прибув президент України Леонід Кучма.

Усі зусилля для того, щоб прорвати зовнішньополітичну блокаду, тобто аби засвідчити, що Кучма не є ізольований від західного світу, зробив посол України при ЄС Роман Шпек.

Що відбулося далі? Далі відбулося розчарування десятків журналістів, які стояли в центрі Брюсселя на центральній площі й очікували якоїсь заяви або від пана Кучми, або від голови Європейської Комісії Романо Проді, на запрошення якого прибув Кучма – без жодних заяв, без жодних програм, без жодних попереджень для журналістів.

На моє прохання прокоментувати зустріч речниця президента України Олена Громницька промовила два слова: «Без коментарів».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG