Доступність посилання

ТОП новини

Спалах невідомої хвороби в Афганістані


Спалах невідомої хвороби в Афганістані

Прага, 17 травня 2002 – Серед головних вісток з Афганістану оглядачі виділяють спалах невідомої хвороби серед британських військових медиків на базі в Баграмі і нову військову операцію антитерористичної коаліції в афганській провінції Пактія, котра розпочалася у п’ятницю.

Сьогодні Британський бригадний генерал Роджер Лейн повідомив журналістів, що близько тисячі вояків антитерористичної коаліції вступили в п’ятницю у бій, як він сказав:

«Із значними силами противника», серед яких є вбиті і поранені. Лейн також відзначив, що операцію у провінції Пактія підтримують із повітря бойові гвинтокрили. Разом і з британцями у операції під назвою «Кондор», вона проводиться на висоті 2400 метрів, беруть участь вояки США й Австралії. Генерал Лейн також зауважив, що обстановка у цьому районі дуже швидко змінюється.

На початку цього тижня був зафіксований перший випадок поки не визначеного ще захворювання серед медиків 38-го британського польового госпіталю в Баграмі поблизу Кабула, де перебуває 380 військовиків. До середи кількість хворих досягла 11, а на вечір симптоми невідомої недуги виявлені у 18 осіб. Ось що повідомив журналістам у п’ятницю представник британського військового контингенту в Афганістані підполковник Бен Каррі:

«Уражені захворювання ще 22 особи, що проявляється у високій температурі, слабкості й блюванні. Стан одного ураженого цією недугою важкий»

Повідомляється також, що кількість хворих на даний момент досягла вже 40 і частина з них переправлена до Великобританії та Німеччини і довкола 38 госпіталю в Баграмі встановлено карантин. Керівництво британською групою військ виключає можливість біологічного теракту. Медики схильні вважати це спалахом одного з місцевих захворювань.

Агентства також відзначили сьогодні з’яву в арабській газеті «Аш-Шарк аль-Аусат» першого за два останні роки інтерв’ю духовного лідера талібів мули Омара, яке він нібито дав журналістам десь у горах Афганістану. Виділяються, зокрема, слова Мохамада Омара про те, що « війна в країни лише розпочинається».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG