Доступність посилання

ТОП новини

Про проблеми підготовки Одеси до курортного сезону


Про проблеми підготовки Одеси до курортного сезону

Одеса, 17 травня 2002 - Одеса поступово втрачає статус курортного центру півдня України. І це не випадково. Із впевненістю можна говорити про те, що чимало мешканців і гостей міста не матимуть можливості відпочити на нормальному людському рівні.

Народний депутат України Юрій Кармазин у заявах до регіональної преси неодноразово висловлював протести проти продажу земель багатьох будинків відпочинку під забудови приватних маєтків керівників різного рівня, в тому числі від правоохоронних органів. Ті ж санаторії та будинки відпочинку, які ще не продано, перебувають у стані стрімкого занепаду. Колись популярні місця для відпочинку та оздоровлення за останні чотири роки схоже остаточно зникли з мапи Одеси.

Такою є сумна реальність.

Не у кращому стані і морська вода у пляжній зоні Одеси. Якщо минулого року купання у воді викликало у багатьох небезпечні для здоров'я хвороби, бути переконаним у тому що це не повториться у 2002 році немає жодних підстав.

Нинішня міська влада була заклопотана передвиборчими баталіями. А тому не турбувалася про підготовку Одеси до нового курортного сезону.

Чиновники лише встигли пообіцяти, що всі пляжі міста будуть безкоштовними для відпочивальників. Щоправда, в Одесі вже досить важко знайти людину яка довіряє обіцянкам міського керівництва. Підстав для недовіри більш ніж достатньо.

Адже, на рівні слів залишаються плани зробити причорноморське місто курортним центром України. Дотепер не реалізована ідея полегшеного в'їзду до Одеси громадян інших країн. Нині міське керівництво звинувачує у гальмуванні на шляху до реалізації запланованого – членів українського уряду...

Нажаль, сумний стан підготовки до курортного сезону в Одесі не побажали коментувати у мерії Одеси та у профспілках області. Усі намагання кореспондента радіо “Свобода” з'ясувати причини неприємного стану справ залишилися без належної відповіді з боку чиновників різного рівня...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG