Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

СТАН ОБ’ЄКТУ "УКРИТТЯ" НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС Є ВКРАЙ НЕЗАДОВІЛЬНИМ. ПРО ЦЕ ЗАЯВИВ КОЛИШНІЙ КЕРІВНИК ОБ’ЄКТУ ВАЛЕНТИН КУПНИЙ

Тим часом країни, які фінансують реконструкцію об’єкту, мають намір перевірити використання виділених коштів. Екс-керівник об’єкту повідомив, що в сумлінності України засумнівалися ще в березні, оскільки саме тоді країни-донори призначили аудит. Схоже, що "велику сімку" цікавить, куди була витрачена частина гранту розміром більше 100 мільйонів доларів. Валентин Купний уникає звинувачень щодо розкрадання гранту, оскільки вважає, що вони мусять бути підкріплені результатами аудиту. Утім, на його думку, санкції донорів надто реальні і полягатимуть у замороженні фінансування проекту. Тим часом фахівець переконаний. що стан об’єкту "Укриття", на якому з 2000 року заморожені роботи, вкрай незадовільний і, як було сказано, "дах "саркофагу" впаде або до, або під час виконання механічних робіт".

УКРАЇНА ПОВИННА РОЗВ'ЯЗАТИ ПРОБЛЕМИ У ПОДАТКОВІЙ СФЕРІ, ЗОКРЕМА, У ПЛАНІ СКОРОЧЕННЯ ПОДАТКОВИХ ПІЛЬГ, ДЛЯ ОТРИМАННЯ КРЕДИТУ СВІТОВОГО БАНКУ

Про це заявив директор Світового банку по Україні й Білорусі Лука Барбоне. Відповідаючи на запитання про поточні перспективи надання Україні другого траншу позики, Л.Барбоне заявив: "Ми сподіваємося, що зможемо подати цю позику на розгляд ради директорів банку у вересні цього року". Водночас він зазначив, що це, "великою мірою" залежатиме від того, наскільки швидко почне роботу нова Верховна Рада, яким чином Державна податкова адміністрація України зможе зупинити нагромадження податкової недоплати, а також від ефективності роботи уряду.

РАДА НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ НА ЗАСІДАННІ 21 ЧЕРВНЯ РОЗГЛЯНЕ ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ГРОШОВО-КРЕДИТНОЇ ПОЛІТИКИ НБУ НА 2003 РІК

Як повідомив журналістам голова ради Нацбанку Анатолій Гальчинський, для підготовки документа до розгляду створено "міцну" робочу групу. Крім того, будуть залучені позаштатні експерти. Гальчинський повідомив, що другим питанням на червневому засіданні ради стане вплив грошово-кредитної політики НБУ на діяльність комерційних банків.

ЗА ПОПЕРЕДНІМИ ДАНИМИ, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ПОСІВИ НЕ ПОТЕРПІЛИ ВІД РІЗКОГО ПОХОЛОДАННЯ, ЯКЕ БУЛО ЗАФІКСОВАНЕ В УКРАЇНІ. ПРО ЦЕ ПОВІДОМИВ МІНІСТР АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ СЕРГІЙ РИЖУК

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, поки ще не повністю ясна ситуація в східних областях країни. Як повідомив міністр, значно більшою проблемою для аграріїв є спека упродовж останніх 10 днів. Так, у південних і східних регіонах рівень вологи був у 3 рази менше оптимальних показників.

"Однак за останні дні дощі дещо виправили ситуацію", - сказав С.РИЖУК. За його словами, особливих проблем із посівами не повинно бути, оскільки селяни посіяли вчасно, в основному з використанням достатньої кількості міндобрив, тому рослини повинні витримати "даний погодний катаклізм".

НА 1 КВІТНЯ 2002 РОКУ УКРАЇНА ІНВЕСТУВАЛА В ЕКОНОМІКУ ІНШИХ КРАЇН СВІТУ 152,3 МЛН. ДОЛ. (СТАНОМ НА 1 КВІТНЯ МИНУЛОГО РОКУ ОБСЯГ ІНВЕСТИЦІЙ З УКРАЇНИ СТАНОВИВ 86,8 МЛН. ДОЛ.)

Про це УНІАН повідомили в Державному комітеті статистики України.

Основними українськими інвесторами залишаються підприємства, що займаються операціями з нерухомістю, здачею під найм і послугами юридичним особам.

Найбільші обсяги інвестицій здійснено підприємствами Харківської, Одеської, Вінницької областей, міст Севастополя та Києва.

НАФТОПРОВІД "ОДЕСА-БРОДИ" НА ПЕРШОМУ ЕТАПІ (ПОКИ НЕ БУДЕ ЗАЛУЧЕНА ТРАНЗИТНА НАФТА) ПЕРЕКАЧАЄ БЛИЗЬКО 100 ТИС. ТОНН ВІТЧИЗНЯНОЇ НАФТИ

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив в інтерв'ю журналістам перший віце-прем'єр-міністр України Олег ДУБИНА.

За його словами, уряд і ВАТ "Укртранснафта" планують завантажувати потужності нафтопроводу за рахунок коштів, які вдалося зекономити на будівництві об'єкта.

Відповідаючи на запитання журналістів відносно проектів залучення на нафтопровід іноземного транзиту О.ДУБИНА повідомив, що вже відбулися переговори з казахськими нафтокомпаніями, але конкретних термінів початку поставок поки немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG