Доступність посилання

ТОП новини

У Чернігові сесія міськради надала землю під будівництво костьолу


У Чернігові сесія міськради надала землю під будівництво костьолу

Чернігов, 21 травня 2002 - Парафіяни римо-католицької громади сподіваються, що врешті-решт після десятирічної тяганини поставлено крапку і розпочнеться будівництво храму.

Чи треба виділяти землю під будівництво римо-католицького храму? Близько двох годин депутати Чернігівської міської ради обговорювали це питання. Майже кожен заявляв, що не має нічого особисто проти будівництва чи то католицького ,чи будь якого іншого храму. Однак далі можна було почути різне. Наприклад, у місті нічого не будується окрім церков. Або - потрібно визначитися з генеральним планом, а потім давати землю під забудову. Чи ще – костьол заважатиме школі, яка знаходиться через дорогу від запланованої під будівництво земельної ділянки.

Переломним став виступ міського голови Олександра Соколова. Він нагадав, що у Чернігові , як показує історія, тривалий час мирно уживалися і православні храми , і католицькі, і іудейські. В радянський час костьол було передано під державний архів. Останній там знаходиться до цього часу. Сесія міськради уже за часів незалежної України виділяла землю під будівництво храму, однак з різних причин, в тому числі і через , начебто, проведення розкопок історичної частини міста, костьол так і не будувався. Про зволікання чернігівської влади у цьому питанні нагадував і сам Папа Римський, відвідував місто й нунцій Ватикану. Як повідомив міський голова, мало не кожен візит найвищого керівництва України за кордон, супроводжується зверненнями про невирішеність цього питання у Чернігові.

Тільки такі аргументи міського голови вплинули на депутатів. Вони погодилися і більшістю голосів все ж виділили землю під будівництво храму, каплиці та господарських приміщень у центральній частині міста, на розі вулиць Київської та Горького.

В інтерв’ю «Свободі» голова римо-католицької громади Чернігова Тетяна Макарова повідомила, що храм почне будуватися уже незабаром. До цього парафіяни молилися у напівпідвальному приміщенні будинку священика, а зараз , в теплу пору року – просто неба. На її думку, Чернігів може відбутися, як туристичне місто тільки в тому випадку, коли в ньому існуватиме костьол. А за розуміння ситуації, переконана Тетяна Макарова, римо-католицька громада віддячує жителям міста благородними справами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG