Доступність посилання

ТОП новини

Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї


Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї

Лондон, 21 травня 2002 - Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї. Таку заяву зробили у Лондоні прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер і Хосе Марія Аснар, прем’єр-міністр Іспанії, країни, що нині головує у Європейському Союзі.

Роблячи спільні закони щодо імміграції більш жорсткими, Європейський Союз практично реагує на недавні виборчі здобутки крайніх правих у низці країн. Партії, що виступають на антиімміграційній платформі останнім часом значно збільшили свій вплив на виборців у Данії, Австрії, Франції і Нідерландах.

У Лондоні прем’єр-міністр Іспанії оголосив, що Європейський Союз вдасться до жорстких спільних заходів у ділянці імміграції, коли збереться на зустріч на найвищому щаблі в іспанській Севільї 21-22 червня. Хосе Марія Аснар зробив цю заяву після переговорів з британським прем’єр-міністром Тоні Блером.

Британський лідер таким чином прокоментував наміри ЄС у ділянці імміграції: «Ми не виступаємо за перетворення Європи на фортецю. Ми кажемо, що має бути певний порядок і правила». Тоні Блер також зазначив, що і імміграція і право на притулок є однією із найнагальніших проблем нашої доби.

У Севільї 15 країн-членів ЄС вивчать пропозиції щодо рішучої боротьби з нелегальною імміграцією з мафією, яка організовує перемитництво людей, а також заходи щодо посилення ефективного контролю на зовнішніх кордонах ЄС, - пояснив на спільній з Тоні Блером пресовій конференції Хосе Марія Аснар.

Мадрид також має намір запропонувати заходи спільної допомоги ЄС деяким країнам, що з їх території нелегальних іммігрантів перекидають до Європейського Союзу.

У Лондоні оголошено, що у червні відбудеться зустріч міністрів внутрішніх справ Британії та Франції для обговорення становища, за якого сотні біженців з табору Сангат, що розташований безпосередньо біля тунелю під Ла-Маншем з французького боку, нелегально прориваються до Великобританії. Британія виступає за закриття цього табору.

Британський та французький міністри також хочуть виробити спільний підхід до проблеми надання притулку та імміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG