Доступність посилання

ТОП новини

Приїзд президента США Джорджа Буша до Москви одержав міцну підтримку від офіційного Брюсселя


Приїзд президента США Джорджа Буша до Москви одержав міцну підтримку від офіційного Брюсселя

Брюссель, 23 травня 2002 - Зокрема позитивно оцінює цей візит в НАТО Джордж Робертсон. Про це він заявив нашому брюссельському кореспондентові Славку Волинському. Зокрема він зазначив, що нинішня зустріч у Москві президента США та Росії стане доброю преамбулою до саміту Росія – НАТО, який відбудеться 28 травня в Римі.

На запитання до Генерального секретаря Північно-Атлантичного союзу Джорджа Робертсона , який головний позитив для НАТО несе візит Джорджа Буша до Москви, генсек альянсу відповів:

“Цей візит не просто політична символіка, яка засвідчує якісно новий етап у взаєминах між США і Росією. Важливе значення цього візиту полягає у підписанні договору про скорочення ядерних озброєнь. І це корисно не лише для Росії і США, - продовжив Джордж Робертсон, - і не лише для НАТО, але і для цілого світу. Крім того, - зазначив в інтерв'ю для “Радіо Свобода” генеральний секретар альянсу, - московська зустріч лідерів двох держав, сподіваюсь, стане доброю передмовою до майбутнього саміту Росія – НАТО , який через кілька днів відбудеться в Римі.”

З подібним запитанням я звернувся до колишнього офіційного представника НАТО, а нині політичного коментатора американського військового видання “Армд форсис джорнал” Ніка Фйорензи. Він коментує нинішню московську зустріч Джорджа Буша й Володимира Путіна так:

“Ну, по-перше, Буш вирушив до Москви не лише для того, щоб підписати договір про скорочення ядерних озброєнь. Більш важливим знаком цієї зустрічі є прогрес у різкому покращенні взаємин між Москвою й Вашингтоном. Це стало помітним після трагедії 11-го вересня. Стосовно ж договору про скорочення ядерних озброєнь , немає жодного сумніву, що це надзвичайно потрібний документ , який веде до зменшення величезної кількості ядерних боєголовок , що накопичились і у США й у колишньому Радянському Союзі протягом “холодної війни”. Нині дві суперсили мають у своїх арсеналах понад десять тисяч боєголовок. А вже після імплементації договору ми матимемо лише по кілька тисяч такої зброї. І на завершення американський коментатор відзначив, що римський саміт НАТО - Росія, який офіційно розпочнеться 28-го травня, тобто, образно кажучи неформально вже розпочав свою роботу в Москві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG