Доступність посилання

ТОП новини

27 травня у парламенті склав офіційну присягу новий угорський уряд, який утворено з коаліції лівих та ліберальних партій


27 травня у парламенті склав офіційну присягу новий угорський уряд, який утворено з коаліції лівих та ліберальних партій

Будапешт, 27 травня 2002 - Уже цього тижня на своєму першому засіданні кабінет планує обговорити програму перших 100 днів діяльності. Обрання лівоцентристського уряду Угорщини в понеділок не обійшлося без значного протистояння з боку консервативної опозиції. Так, фракція Союзу молодих демократів разом із Демократичним форумом кількістю 178 депутатів проголосували проти кандидатури Петера Медєші на пост нового прем’єр-міністра країни, плюс один депутат утримався. На тлі 197 голосів ліво-лібералів, які висловилися ЗА, кінцеве рішення було на корись про-урядових партій. Цього ж дня новий прем’єр із новими міністрами склали присягу в Національних зборах країни. Утім, здавалось, дух протистояння не бажав полишати парламентські стіни, тому що опозиція проявила невдоволення і піддала гострій критиці подальший програмний виступ нового глави уряду.

Але незважаючи на це, Петер Медєші наполіг на тому, щоб присутні погодилися з деякими пунктами його програми. Отже, найважливішими завданнями майбутньої діяльності новий угорський уряд вважає підтримку й розвиток сільського господарства, допомогу закордонним угорцям числом кілька мільйонів, антиінфляційну політику. Водночас, кабінет міністрів не цуратиметься і соціальної допомоги угорським родинам у її нинішньому вигляді, розробленої ще консервативним урядом.

У дискусійному запалі обговорення депутати трохи відхилилися від зовнішньополітичних напрямів роботи нового складу угорського уряду. Однак, як зауважують місцеві оглядачі, в цьому не було надто великої потреби, бо попередні заяви Медєші аж ніяк не йдуть у розріз із євро-інтеграційними кроками його попередників. Цікаво, що вже одразу після офіційної процедури призначення на пост прем’єр-міністра Петер Медєші поїхав до Рима, до в понеділок починається саміт країн-членів НАТО за участю Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG